PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andbank crea un compte digital sense comissions que incorpora Bizum

Permet les transferències gratuïtes i abona interessos trimestrals a l'1% TAE

Per Albert Belis

L'edifici d'Andbank a Escaldes-Engordany.
L'edifici d'Andbank a Escaldes-Engordany. | Andbank

Si bé es tracta d’un servei bancari habitual als països de l’entorn, és novetat a Andorra. Andbank ha decidit apostar fort pel negoci al Principat i avui ha presentat el nou banc digital Myandbank, que ha requerit una inversió d’un milió d’euros. El nou servei ofereix un compte corrent digital que es pot obrir a través de la web o de l’aplicació mòbil sense cap mena de comissions, permet les transferències gratuïtes, abona interessos trimestrals de l’1% TAE a partir dels 30.000 euros i ofereix el servei de pagament instantani Bizum per primer cop a Andorra.

«El més important és que arribin diners d’altres països i augmenti el negoci a Andorra», ha afirmat el CEO d’Andbank, Carlos Aso, que ha afegit que «volem que el pastís sigui més gran, amb més dipòsits i més activitat a la plaça andorrana». L’objectiu de l’entitat de cara al 2024 és que s’hagin obert 30.000 nous comptes corrents, que suposin un import total de 300 milions d’euros i una quota de mercat del 12%.

De moment, aquest compte corrent no porta associat cap targeta de crèdit o dèbit. Per tant, no permet treure diners dels caixers automàtics d’Andbank. A més, els clients no disposaran d’atenció física, sinó només un telèfon directe, un correu electrònic i la informació que apareix a la web i l’app. Els directius del banc van assegurar ahir que no hi ha cap requisit per mantenir el compte sense comissions. Així, no cal tenir domiciliada la nòmina ni tampoc cap rebut, com ara la telefonia o l’electricitat. 

Sobre les transferències (de màxim 50.000 euros), cal matisar que són gratuïtes quan es fan des del compte de Myandbank a un altre, i no pas des d’un altre al primer, encara que sigui del mateix titular, perquè en aquest segon cas és el banc d’origen qui les fixa.

L’operativa per obrir el compte corrent és ben senzilla, només calen uns 10 minuts. Hi ha pocs requisits: tenir un mòbil andorrà, la nacionalitat andorrana o bé ser resident i tenir el permís de residència i treball. A més, caldrà adjuntar una fotografia i un vídeo, amb l’objectiu que el sistema pugui verificar la identitat de la persona sol·licitant. Aleshores, el client haurà de contestar algunes preguntes informatives per a l’entitat, rebrà el contracte del compte corrent, el signarà digitalment i en pocs dies tindrà l’usuari activat.

Pel que fa a l’opció del Bizum, estarà connectat amb el 75% dels mòbils espanyols, amb un límit de 1.200 euros al dia i 5.000 al mes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT