PUBLICITAT

Andorra la Vella

La ciutadania i els sectors validaran l’estratègia d’economia circular

El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat organitza una jornada de participació pública per exposar les noves accions que preveu la llei

Per Anna Casanova

Silvia Calvó i Silvia Ferrer en una roda de premsa per presentar la campanya d'Economia Circular.
Silvia Calvó i Silvia Ferrer en una roda de premsa per presentar la campanya d'Economia Circular. | SFGA/JAViladot

El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat del Govern ha organitzat una jornada de participació pública amb l’objectiu d’exposar la nova estratègia d’economia circular que marcarà les accions corresponents als sectors, la ciutadania i l’administració amb relació als objectius a seguir que preveu la Llei d’Economia Circular, un dels eixos més importants de la qual és el nou Pla nacional de residus. Així doncs, en aquesta reunió, que en principi se celebrarà aquest divendres, els diferents actors podran validar l’estratègia i fer les seves aportacions, segons va explicar la directora del departament, Silvia Ferrer, qui també va assegurar que «l’economia circular no només abasta l’àmbit del consum sostenible i els plàstics, també volem incidir de manera molt rellevant en el tema del malbaratament alimentari, amb la prevenció dels residus, la millora de la seva gestió i l’assoliment d’aquests propòsits de reciclatge que ens marca la directiva europea de residus».

En aquest sentit, Ferrer va informar que actualment s’està treballant en el desenvolupament del distintiu d’economia circular i també amb diferents guies que serveixin per ajudar i sensibilitzar els sectors en aquest àmbit. Un exemple dels projectes amb els quals s’està incidint és en l’elaboració d’una guia per restringir certs productes amb monodosi del sector de la restauració per al consum del mateix local. Així doncs, «estem creant aquest document per poder compartir amb ells les modificacions perquè es planifiquin els seus estocs i les compres», va apuntar la directora del departament, qui també va exposar que, alhora, hi ha una col·laboració bilateral amb el Ministeri de Salut, «perquè tot el que és producte alimentari hem de compartir-ho amb ells», va remarcar.

Amb tot, i sobre el Pla Nacional de Residus, Ferrer va valorar que des d’abans de 2020 que el departament treballa juntament amb els comuns, les associacions i tota la comissió de coordinació per la seva aprovació. En aquesta línia, i després de tots els esforços que s’han dedicat, va asserir que «estem coordinant moltes accions per poder arribar a tots els objectius que tenim marcats per l’Horitzó 2035». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT