PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La CASS reforça els controls d’inspecció amb més personal

El consell d’administració aprova el pressupost per a l’exercici del 2023

Per Albert Belis

L'entrada de la CASS.
L'entrada de la CASS. | Sergi Pérez

La reunió del consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) d’ahir va servir per aprovar el pressupost del 2023, uns comptes que inclouen el reforç de la direcció general d’inspecció amb noves contractacions, segons va revelar el representant dels pensionistes en l’òrgan de decisió, Jacint Risco. La trobada es va allargar una mica més del compte –més de quatre hores–, perquè els números de la parapública van suscitar debat entre els integrants del consell. «Hem estat mirant les noves contractacions i algunes partides, per ajustar-les el màxim possible, així com la filosofia que ha de guiar la direcció general d’inspecció, sobre la qual estan enfocats tots els esforços», va valorar Risco.

Segons el representant dels pensionistes, «ja fa molt de temps que volem apostar per la fiscalització, ja que és feina de la CASS controlar els treballadors, els metges, els assalariats i els patrons, i per això s’ha creat una direcció d’inspecció, amb l’objectiu d’ajuntar en una sola les diferents que hi havia fins ara», va explicar. Així doncs, es van aprovar noves contractacions de metges inspectors i reforçar les àrees que se n’ocupen. «Que hi hagi un major control de la despesa cap als prestadors de serveis em sembla molt bé, és la feina que ha de fer la seguretat social», va valorar.

Cal recordar que, durant la presentació del pla estratègic, la CASS va denunciar que s’havia produït un forat econòmic a causa que alguns metges estaven practicant males praxis en les visites no presencials, que s’havien generalitzat durant la pandèmia. Dies més tard, els metges van negar aquesta possibilitat, i van assenyalar el model implantat pel metge referent com a responsable del forat.

Pel que fa als números, es preveu un superàvit de 21 milions d’euros de cara a l’any vinent en la branca de jubilació, mentre que la preocupació es va centrar en el dèficit sanitari, que s’ha reajustat en algunes partides amb un càlcul més afinat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT