- La importació i exportació d’aliments, energies renovables i la venda per internet de papereria són els tres projectes que volen créixer al niu d’empreses d’Encamp
P. G.
ENCAMP
- Innovació Alís, juntament amb un grup de joves empresaris. Foto: TONY LARA
En els temps que corren és molt difícil plantejar-se muntar una empresa. Però per a aquells emprenedors que confien en els cicles econòmics, el Comú d’Encamp a través d’una iniciativa vol oferir un trampolí per a tots aquells que tenen un projecte empresarial.
És un bon símil anomenar niu a una planta d’un edifici no gaire gran que vol donar oportunitats a joves emprenedors que volen gestar uns negocis. Ahir es va presentar el Niu d’Empreses d’Encamp en què dels cinc despatxos, tres han estat ocupats. Un projecte d’importació i exportació d’aliments, una empresa de venda per internet de material de papereries i una d’energies renovables són les empreses que esperen fer-se grans en despatxos que van dels 8 als 15,5 metres quadrats.
Per un preu d’entre 66 fins als 155 euros, es costeja el lloguer del despatx i l’assessorament financer, laboral i judicial, així com el fet de poder compartir una secretària. Aquests són els principals avantatges que ofereix el niu perquè els joves s’estalviïn aquestes despeses i es dediquin a fer créixer les seves iniciatives. Per tot, el Comú encampadà ha afrontat una despesa de 150.700 euros que ha costat l’adaptació de la cinquena planta de l’edifici de serveis comunals, l’accessibilitat mitjançant un ascensor i l’assessorament. “No em sap greu aquesta despesa si comporta que aquestes empreses puguin tirar endavant”, va explicar el cònsol major encampadà, Miquel Alís.
Una iniciativa similar al Consell Comarcal de Tortosa va ser la que va donar exemple al Comú encampadà, segons va explicar ahir la consellera de Finances, Iolanda Pastó, que va explicar que aquestes tres empreses han estat les úniques que s’han presentat i que reunien els requisits estipulats i que encara resten dos despatxos per ocupar.
Sota el nom Grup III, els germans Òscar i Joaquim Baltà han ocupat un dels despatxos del niu per “tenir un punt de partida i iniciar l’activitat comercial d’una idea que teníem i que hem aprofitat aquesta oportunitat per tirar-la endavant”, va explicar Joaquim. Els Baltà són encampadans i estan creant des del despatx una empresa d’importació i exportació. “La nostra proposta és orientar productes d’alimentació cap a mercats europeus”, van explicar.
Nova Terra és el nom de l’empresa que Moisés Jaen amb un altre treballador han creat amb l’objectiu d’implantar energies renovables en les edificacions al país. Severine Bonin, francesa i resident a Canillo, és la tercera d’aquests joves emprenedors. Ja té alguns clients en escoles i en alguna entitat financera. Bonin ofereix una empresa de venda per internet de material de papereria ecològica.
pgallego@andorra.elperiodico.com
Per a més informació consulti l’edició en paper.