PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els britànics mostren interès per visitar Andorra a l’hivern

Les agències ofereixen flexibilitat per generar confiança davant d’hipotètiques cancel·lacions per la Covid

Per El Periòdic

L’estand de l’agència Andorra Travel Service a l’exposició The National Snow Show, a Birmingham.
L’estand de l’agència Andorra Travel Service a l’exposició The National Snow Show, a Birmingham. | Andorra Travel Service

L’arribada de turistes anglesos aquesta temporada d’hivern és una realitat cada dia més palesa per les agències que operen les reserves. Així ho va avançar el copropietari d’Andorra Travel Service, Ian Archer, que va afirmar que «la demanda és forta i les reserves estan augmentant». Aquest fet podria propiciar que durant la temporada d’hivern d’enguany es recuperés el volum de visitants d’aquesta procedència després de la irrupció de la pandèmia del coronavirus el març del 2020, i d’una darrera campanya on la presència britànica va ser pràcticament nul·la donades les restriccions de desplaçaments a escala mundial i la impossibilitat dels no residents al Principat a esquiar en els dominis del país.

Una de les opcions que hi ha sobre la taula aquesta temporada és l’opció d’utilitzar l’enllaç aeri entre l’Aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell i Madrid per apropar els visitants procedents de Gran Bretanya i Irlanda al país. En aquest sentit, Archer va manifestar que estan mantenint contacte amb la companyia aèria Air Nostrum «per pactar possibles col·laboracions», tot i puntualitzar que «això portarà més temps» i de moment no hi ha res tancat. Així doncs, va exposar que malgrat que hi segueix havent «una mica de precaució» a l’hora d’agafar vols i encara «podria haver-hi canvis en les regles per permetre desplaçaments», des d’Andorra Travel Service segueixen oferint unes condicions molt flexibles «per donar confiança als consumidors», tot garantint cancel·lacions sense repercussió econòmica i reemborsaments. «Els possibles canvis en les mesures Covid queden fora del nostre abast, però intentem donar les màximes garanties per incentivar les reserves», va indicar.

Cal recordar que, malgrat que el conveni d’Air Nostrum per operar la ruta establia la data d’inici en la setmana del 10 de gener del 2022, la companyia ha programat i està venent vols des del 17 de desembre i en dates pròximes a Nadal per donar aquesta connexió aprofitant les festes. Així, els primers usuaris internacionals de les pistes podrien arribar per mitjà de l’avió ja el mes vinent.

D’altra banda, Archer va informar que l’agència està duent a terme una promoció internacional molt potent, amb la seva presència en les grans exposicions i fires d’àmbit turístic i econòmic que es realitzen a la Gran Bretanya. «El cap de setmana passat vam estar promocionant Andorra com a destinació turística a l’exposició The National Snow Show, que es va celebrar a Birmingham, i vam tenir una molt bona resposta per part de possibles clients», va explicar. També va apuntar que aquesta setmana es desplaçarà a Londres per promoure el Principat dins del sector empresarial al World Travel Market, un esdeveniment internacional que permet el creixement i el desenvolupament de la indústria dels viatges en l’àmbit mundial.

Aquest context és rebut de bon grat per part del sector hoteler, que es mostra optimista davant la possible recuperació d’un dels clients potencials de la temporada d’hivern al país: els anglesos. En aquesta línia, van assenyalar que seria un «èxit» tornar a rebre turistes britànics durant la temporada, tot i que es mantenen previnguts davant l’evolució de la pandèmia de la Covid, i en especial, amb l’arribada del fred, les variants més infectives i els canvis en els requisits per poder viatjar.

En aquest sentit, van recordar que l’any passat, aproximadament en aquesta època, l’obertura de les estacions d’esquí i la recuperació de la mobilitat semblaven «una cosa feta», però finalment, la pandèmia va guanyar la partida i «vam viure una temporada d’hivern sota mínims», segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT