PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Signat l’acord per reconèixer el certificat andorrà davant la UE

França homologarà el document, que inclourà un codi QR

Per El Periòdic

El ministre de Salut i l’ambaixador de França a Andorra en la signatura de l’acord de col·laboració.
El ministre de Salut i l’ambaixador de França a Andorra en la signatura de l’acord de col·laboració. | SFGA / C. Esteve

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, van signar ahir l’acord de col·laboració per tal que França homologui el certificat Covid andorrà i que aquest sigui reconegut pels Estats membres de la Unió Europea (UE).

Així, el nou certificat que emetrà Andorra inclourà també el codi QR que permetrà que les dades epidemiològiques de l’usuari es puguin llegir d’una manera més ràpida i automatitzada. El certificat amb el codi QR també el podran obtenir les persones que bé hagin passat la malaltia els darrers sis mesos o bé que s’hagin realitzat una prova diagnòstica –PCR o TMA– durant les darreres 72 hores.

La signatura s’emmarca en la bona entesa i l’estreta col·laboració existent entre el Govern d’Andorra i el de la república francesa. El conveni rubricat aquest dimarts per Benazet i Tribolet sorgeix de l’acord assolit entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el primer ministre gal, Jean Castex, durant la trobada que ambdós mandataris van mantenir a París el passat 22 de juny. El titular de Salut va agrair el gest de França durant la seva compareixença per presentar el pla de salut mental: «L’objectiu [d’aquest acord de col·laboració] és agilitzar i no esperar les homologacions amb la UE. Vull agrair la tasca de l’ambaixador al respecte, tant pel certificat com per l’enviament de vacunes Moderna».

 

Arribada de vacunes

I és que la col·laboració entre Andorra i França en la lluita contra la Covid-19 i l’escenari que s’ha derivat de la pandèmia s’ha evidenciat de nou aquesta setmana amb l’arribada de 12.000 dosis de vaccins procedents del país veí del nord. El titular de Salut va manifestar que aquesta remesa servirà per a vacunar els joves d’entre els 18 i els 30 anys que es van apuntar a posteriori i també les persones que hagin passat la malaltia recentment. Després es procedirà a vacunar la resta de la població. En aquest sentit, el ministre va incidir que «hi ha vacunes per a tothom» i novament va emfatitzar la necessitat de rebre el vaccí per combatre la malaltia.

Aquestes vacunes, que permetran inocular més de 6.000 persones, són del vaccí desenvolupat per Moderna i se sumen a les 18.000 dosis d’Oxford/AstraZeneca que ja han arribat amb anterioritat des de França des d’inicis d’any.
El Govern va recordar que el subministrament i trasllat de vacunes a través d’estats veïns membres de la Unió Europea és un dels mecanismes que té l’executiu per aprovisionar-se. L’altre és el projecte Covax, que assegura que els països que en formen part puguin comprar vacunes en igualtat de condicions. 

 

Detectats 12 nous casos positius en les darreres hores

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia al Principat és de 14.167 persones i es registren un total de 13.796 altes. En les darreres hores s’han detectat 12 nous contagis i actualment hi ha 244 casos actius, amb una persona ingressada a planta. Pel que fa a la població escolar, queda una aula sota vigilància passiva. En relació als vaccins, l’Executiu informa que des de l’inici del pla de vacunació s’han administrat 77.225 dosis –45.137 primeres dosis i 32.088 segones–. En el marc del concert de Bob Sinclar a l’Andorra Mountain Music, es va controlar l’estat epidemiològic de 3.303 assistents, dels quals 10 van resultar positius: dues persones residents a Andorra i vuit a Espanya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT