PUBLICITAT

Tretze persones superen el Taller d’Emprenedors 2021

Un projecte de cria de caragols està entre els premiats en aquesta edició

Per El Periòdic

Un moment de l’acte d’entrega de diplomes que va tenir lloc ahir a la tarda.
Un moment de l’acte d’entrega de diplomes que va tenir lloc ahir a la tarda. | SFGA/JAVILADOT

Qui no ha tingut mai una idea de negoci que li ha semblat brillant? Sovint ens passen pel cap projectes que, durant uns dies, mantenen els nostres ànims exaltats amb el somni de convertir-nos en amos de la nostra pròpia companyia. Només alguns aconsegueixen aterrar tots aquests pensaments i materialitzar-los en forma de pla d’empresa i això és precisament el que han fet 13 ciutadans durant els darrers cinc mesos en el Taller d’Emprenedors 2021, organitzat per la Universitat d’Andorra en col·laboració amb el Govern. Els participants, que ahir van assistir a la cloenda del curs i van rebre el diploma de mans del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, somien en fer realitat tota mena de negocis: una perruqueria canina, una agència de viatges personalitzats, una empresa de custòdia de criptomonedes, una consultoria de capitals i fins i tot una granja de caragols.
Durant el discurs de cloenda, Gallardo va ressaltar l’èxit d’aquesta iniciativa, que va definir com «un projecte consolidat i un binomi perfecte entre la universitat i el Govern que ni la Covid-19 ha aturat». El ministre va recordar que «l’emprenedor no té un perfil estereotipat» perquè la realitat és que «a qualsevol edat es pot emprendre i innovar», i un bon exemple d’això són els diferents perfils que han passat per les 21 edicions del curs, en les quals han participat un total de 394 emprenedors que han aconseguit tirar endavant 297 plans d’empresa. Gallardo també va aprofitar per recordar que des de l’administració «s’està treballant per agilitzar els tràmits i que l’aterratge al món empresarial no sigui una experiència traumàtica», i va esmentar els diversos programes d’assessorament als quals es poden apuntar els emprenedors i la futura llei d’economia digital.
Per la seva banda, el rector de l’UdA va recordar que «aquest ha estat un dels pocs cursos que s’ha fet gairebé tot de manera presencial malgrat la pandèmia» i va destacar que en «moments com aquests, l’emprenedoria i l’adaptació al canvi han estat alguns dels valors més presents entre les petites i mitjanes empreses». També va posar sobre la taula que, «dels 2.000 alumnes que té l’UdA, 1.500 són professionals que venen a fer formació específica per millorar les seves competències», un fet que demostra el potent esperit emprenedor del Principat. Durant la cloenda es va reconèixer alguns dels projectes amb un premi econòmic, informa l’ANA.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT