PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra cau «amb actitud» davant Macedònia i debuta Jordi Trilla

L’andorrà es converteix en un dels jugadors més joves en disputar la Copa Davis amb tan sols 16 anys

Per David Sansaloni

Jean-Ba Poux dona instruccions a Damien Gelabert durant el seu partit davant Macedònia.
Jean-Ba Poux dona instruccions a Damien Gelabert durant el seu partit davant Macedònia. | Jean-Ba Poux

L’equip de Copa Davis no va poder aconseguir la victòria en la segona jornada del campionat, en els diferents duels que els van enfrontar davant el combinat de Macedònia. El conjunt format per Damien Gelabert, Eric Cervós i Jordi Trilla, amb Jean-Ba Poux d’entrenador i quart jugador, va lluitar amb tot el que tenia, però no van aconseguir cap resultat positiu contra un equip replet de jugadors ATP.


En el primer partit, en individuals, Gelabert va disputar la seva trobada contra el número 2 de Macedònia, on va perdre per 6-2, 6-2. L’andorrà no va fer un mal partit, tal com pot donar a entendre el resultat, sinó tot el contrari. No obstant això, al cap i a la fi, el rival comptava amb punts ATP, que dona a conèixer la seva qualitat tennística. A més, s’ha de tenir en compte que Macedònia està jugant a casa, fet que atorga cert avantatge. El jugador macedoni va ser superior, sense cap altre matis.


En el segon partit dels individuals, Eric Cervós es va enfrontar al número 1 de Macedònia, el qual està al voltant del número 1.000 del rànquing ATP. El duel va acabar amb un 6-0, 6-1, on Cervós va tenir poques oportunitats de donar-li la volta al marcador. «Han estat per sobre. Nosaltres hem fet el nostre joc, lluitant cada pilota, i la veritat és que no tinc cap queixa dels nostres jugadors. Han demostrat actitud i han fet tot el que han pogut. Aquests equips, tant Moldàvia com Macedònia són, per a mi, els millors d’aquesta Copa Davis i ens ha tocat jugar contra ells els dos primers dies», va explicar Jean-Ba Poux en acabar les jornades individuals.


Finalment, va ser el torn dels dobles. Amb el 0-2 al marcador, l’entrenador de l’equip del Principat va decidir donar l’oportunitat a Jordi Trilla. El jove tennista va debutar de manera oficial, amb 16 anys, en la Copa Davis, fet que el posa en la llista dels jugadors andorrans més joves a aconseguir-ho. Juntament amb ell va estar Damien Gelabert, que li va donar suport durant tota la trobada. El partit va acabar amb un 6-1, 6-1, que va donar la victòria final a Macedònia per 0-3, però es va veure un Jordi Trilla amb molt bona actitud, deixant arrere els nervis típics d’aquestes ocasions.


«L’he vist molt bé [a Trilla] i amb un molt bon futur al davant. Estic content, ja que aquest fet forma part de la nova política de la federació de regenerar i portar jugadors joves perquè agafin experiència, i per motivar als nois de la pedrera», va declarar Poux, mentre afegia que «si volem reconstruir un projecte, s’ha de passar per aquí, i ens alegra que amb 16 anys sigui un dels jugadors més joves que ha disputat la Copa Davis. Aquesta serà una mica la dinàmica dels pròxims anys i serà la base per poder construir un equip sòlid d’aquí quatre o cinc anys».


La nota positiva que deixen aquestes dues primeres jornades de Copa Davis ha estat l’actitud dels jugadors andorrans. Poux també va frecalcar que «ara comença la nostra Copa Davis. Avui hi haurà dia de descans i el pròxim partit serà contra Kosovo demà. Hem de donar, com sempre, el màxim de nosaltres i intentar guanyar com sigui el següent duel i el de contra San Marino». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT