PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gallardo aposta per la diversificació econòmica per adaptar l’economia

La digitalització és un factor clau i que la Covid «ha accelerat»

Per Alba Llacuna

Gallardo en la xerrada.
Gallardo en la xerrada. | ana / m.p

L’últim diàleg de la Trobada Empresarial, que tractava sobre les oportunitats econòmiques de la regió iberoamericana, va tenir al ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, com a ponent. En ell, Gallardo va exposar als assistents el procés de «la diversificació econòmica a partir de la innovació i transformació digital com una eina i una palanca d’oportunitats». De fet, va assenyalar el que està duent a terme Andorra per a la recuperació i que es basa en la «resiliència i la sostenibilitat» d’acord amb el full de ruta H23, que va recordar que  té com a pilars el benestar i la cohesió, i l’economia i la innovació.

En aquest sentit, el ministre va afirmar que la crisi de la Covid «ha accelerat» tota aquesta transformació econòmica i va puntualitzar que els països que ja havien iniciat aquest procés «han pogut afrontar de manera més forta l’arribada d’aquesta crisi»; a més va instar a aquelles economies que no ho han fet a «iniciar aquest camí». Dins d’aquest context, Gallardo va apostar per crear un «ecosistema iberoamericà d’innovació» i que hauria de servir per concretar projectes i que permeti a aquesta regió «ser un referent i competir en la nova economia mundial».

El ministre va voler recordar que fruit de la ministerial sobre innovació que Andorra va acollir sota la presidència de la Cimera iberoamericana ja es va cloure una estratègia sobre la innovació que ara serà elevada a la Cimera de Caps d’Estat i de Govern, per a la seva aprovació.

El diàleg va comptar també amb la participació del secretari general  de l’OCDE, Ángel Gurría, qui va posar en relleu que la recuperació econòmica de la pandèmia a Iberoamèrica ha de passar per la reactivació empresarial, l’alfabetització digital dels treballadors i l’economia verda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT