PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La cambra aprova la pròrroga dels ajuts al lloguer per a les empreses

Gallardo apunta que també serà necessari allargar els ERTOs

Per Lídia López

El ministre Jordi Gallardo, ahir.
El ministre Jordi Gallardo, ahir. | Demòcrates

El Consell General va aprovar ahir la pròrroga dels ajuts al lloguer dels establiments comercials i habitatges destinats a l’ús turístic, proposats des del Govern pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. «L’horitzó actual fa que el Govern presenti aquesta pròrroga. Som conscients que l’aclariment de la mobilitat no ens permet encara la normalitat, per això cal preservar aquests ajuts», va compartir el ministre, que també va especificar la modificació respecte de la forma de la mesura de l’abril al maig, passant d’una xifra màxim de rebaixa del 40 al 30% de l’import de la renda.

Així mateix, donat el context mencionat, Gallardo va anunciar que la setmana vinent el seu ministeri proposarà allargar les mesures dels ERTOs, que actualment es poden aplicar al 100% de la plantilla pels sectors més colpits per la crisi sanitària, com és el cas de tots aquells vinculats al turisme –allotjaments i comerços–. En qualsevol cas, va apuntar a un final de les mesures previstes en acabar el juny, malgrat que va reconèixer que «el Govern no pot vaticinar el final de la pandèmia, però sí que pot garantir que serà reactiu a qualsevol canvi circumstancial que pugui posar en tensió el teixit econòmic».

Aquests arguments no van convèncer als grups de Terceravia i PS, que ambdós es van abstenir. Els primers, perquè aquesta mesura era com un «maquillatge» i demostra «manca d’anticipació», a banda que dubtaven dels nivells de seguretat jurídica, segons va dir Joan Carles Camp; i el segons, perquè consideraven que cal «més ambició» pel que fa a l’establiment d’ajuts, tal com va explicar Judith Salazar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT