PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Betis, primer test de la nova etapa tricolor amb el focus posat a l’ACB

El MoraBanc visita el conjunt de Joan Plaza després de l’eliminació europea i amb només una competició

Per Vicente Pallarés

Palsson amb la pilota durant el partit d’anada contra el Betis.
Palsson amb la pilota durant el partit d’anada contra el Betis. | ACB PHOTO / A. MARTÍN

El somni europeu del MoraBanc va acabar aquest dimecres amb l’orgull de la victòria i l’alegria del retorn del públic a la Bombonera. Potser, l’eliminació de l’EuroCup va suposar un pal dur tenint en compte la bona situació classificatòria de la qual gaudia l’equip unes dates enrere. No obstant això, demà comença una nova etapa de la temporada amb la Lliga Endesa com a única motivació tricolor, fet que pot comportar alguns aspectes positius i certs avantatges. 


«Hem de pensar que això ens donarà coses positives. Tindrem més temps per a preparar els partits, per a descansar, per a arribar als partits una mica més frescos i per a millorar coses que només es fan als entrenaments. Encara estem donant-li voltes, és normal, però ja estem entrenant i centrats en el partit del Betis», va manifestar Ibon Navarro. Per la seva banda, Sergi García va declarar que «l’equip té la sensació que va competir fins al final i que vam donar la cara tots els partits, però pensem que podríem ser allà competint pels play-offs. No diré que ho mereixíem perquè vam tenir les nostres oportunitats i no les vam aprofitar, però això ens pot servir per al futur i, ara mateix, hem de fer un reset i centrar-nos en la Lliga, que queda un final molt maco i pensant que si fem les coses bé serem on volem ser». Sobre aquesta qüestió, el base mallorquí va explicar que creu que el fet de centrar-se en la Lliga pot beneficiar-los en certa manera: «L’equip està treballant molt bé. El que ens ha passat més factura són la càrrega dels viatges i d’enllaçar partits tan durs. Ara, en tenir més dies de preparació i centrar-nos només en una competició, l’equip pot fer un pas endavant».


Pel que fa al rival, el Reial Betis, segons Ibon Navarro, «és un equip agressiu en línies de passada, sòlid, que no és fàcil fer-li una cistella, organitzat en atac, amb les idees clares de com vol atacar i que els últims tres partits va jugar molt bé i va arribar als últims minuts amb opcions de guanyar. Petites errades, que van unides a la dinàmica de l’equip, el van privar de la victòria, però has de treballar molt per guanyar-los». García va tenir en compte un altre aspecte important. I és que el partit d’anada contra el conjunt andalús es va produir poc després de l’arribada del seu nou entrenador, Joan Plaza va aterrar a la disciplina verd-i-blanca el passat 30 de novembre i el matx va tenir lloc el 6 de desembre, amb triomf tricolor per 72-55 al Poliesportiu d’Andorra. «És un equip diferent al qual ens vam enfrontar a l’anada i ha fet un pas endavant. Quan vam jugar contra ells, el nou entrenador portava molt pocs partits, però ja vam notar un canvi. No ha guanyat els últims partits, però ha donat la cara sempre i, jugant allà, segur que serà un partit molt difícil. Si volem aspirar a coses aquest any, hem de treure aquest tipus de partits», va subratllar el jugador balear. Ara, Plaza ja ha deixat la seva filosofia a Sevilla i el Betis competeix d’una altra manera. Bons exemples són els seus tres últims compromisos, en els quals va competir bé els 40 minuts.


Per últim, el MoraBanc continua amb una baixa sensible, a més de la de Moussa Diagne. Tyson Pérez seguirà sense estar disponible i no té data de retorn, tal com va donar a conèixer el preparador basc. «Encara no està bé. Té problemes a l’esquena que també han anat a la cama i al peu. Ha d’anar millorant dia a dia i no l’esperem aviat».

 

Ibon Navarro: «Hem perdut moltes coses que abans eren quotidianes»

 

Ibon Navarro també va fer una reflexió sobre el que ha suposat aquest any de la Covid-19, ja no sols al món de l’esport, sinó també per a la societat en general, animant la gent a relativitzar els problemes i a normalitzar les ajudes psicològiques que es puguin necessitar arran de la pandèmia. «Ens van enviar a casa i ens van dir que seria només per a dues setmanes. Ara et trobes que estem en aquesta situació i que la mascareta és com agafar l’abric quan surts de casa. La vida ha canviat. Ara mateix, és complicat saber què farem d’aquí una setmana quan hem vist que la vida pot canviar molt en un dia. Hem perdut moltes coses de la vida que abans eren quotidianes. Això ens ha de fer adonar-nos que hem de gaudir cada dia i que s’ha de relativitzar moltes coses, com l’eliminació de l’EuroCup. Per a caure eliminats, hem de jugar-la i això és un èxit, igual que competir a l’ACB. Comencem a veure la llum al final del túnel. Aviat tornarem a veure la Bombonera plena de gent, a escoltar l’himne i a recuperar la nostra vida. No és el mateix que et robin un any quan tens 40 que 20. Hi ha molts joves que tot això els afectarà a la seva evolució i a la seva educació. Molta gent necessitarà ajuda. Hem d’estar preparats per a contemplar els problemes psicològics com una cosa normal», va manifestar el tècnic tricolor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT