PUBLICITAT

La demanda d’electricitat al Principat es manté estable

Per El Periòdic

La seu central de FEDA.
La seu central de FEDA. | ANA / D.R.

La demanda d’electricitat total d’Andorra durant el 2019 va estar de 581 GWh, el que representa un petit descens de 0,3% respecte a l’any anterior, però també un equilibri. Pel que fa a la producció, va arribar fins als 116 GWh, una xifra similar a la dels darrers anys, però un 18% inferior a la del 2018, quan es va assolir un dels rècords dels últims anys.

En aquest sentit, les dades de tancament de l’any 2019 mostren una estabilitat pel que fa a la demanda d’electricitat registrada. Tal com és habitual, els mesos en què la demanda va estar superior van ser els de gener (67 GWh), febrer (56 GWh) i desembre (62 GWh), mentre que els de menys demanda van estar juny i setembre, amb 37 GWh en ambdós casos.

Com informa FEDA, per tal de cobrir aquesta demanda, la principal font va estar la importació d’electricitat dels països veïns, però gràcies a la producció interna es va poder abastir el 20% de la demanda. Dels 116 GWh que es van produir durant el 2019, la major part va provenir de la producció hidràulica, situada en 88 GWh. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT