Ja fa anys que el terme fast food s’ha instal·lat en el nostre vocabulari. Sigui per moda, sigui per necessitat, les exigències del nostre dia a dia i voler aprofitar el temps per a altres obligacions, l’hem utilitzat sense parar-nos a pensar què ens aportava. L’estrès i les presses ens han portat a buscar solucions fàcils i ràpides per poder incloure àpats als nostres accelerats horaris que no sempre ens proporcionen les propietats essencials per al nostre organisme.
Un dels exemples que ha esdevingut paradigmàtic és el pa i les elaboracions de manera gairebé immediata, en què hem buscat la comoditat i la rapidesa per obtenir-los. De ben segur que tenim a la memòria el gust que tenia el pa elaborat de manera tradicional, respectant els temps de fermentació i la seva cocció en el forn de llenya de tota la vida o del poble dels nostres avis. EL secret dels bons resultats d’aquest pa implica respectar els processos de fermentació i cocció de la massa elaborada amb els ingredients propis del producte, amb llargues fermentacions i fornejats en forns escalfats per llenya.
Tot cercant una solució a aquest fenomen que s’ha estès en la societat moderna, el Grup HiperPas va inaugurar el mes de setembre de l’any passat (2018) el segon Bakery Coffee Granier del Principat a la parròquia de la Massana, arran de l’acord comercial que el grup manté amb Granier i que propiciarà l’obertura d’una xarxa de cafeteries i forns de pa artesà arreu d’Andorra.
La cadena de fleques de proximitat Granier va ser fundada l’any 2010 pel forner i empresari Juan Pedro Conde. En aquests nou anys, s’ha consolidat com un model de negoci de referència en el seu sector d’activitat, amb més de 350 establiments en tota Espanya. Granier treballa cada dia per conservar i promoure la proximitat i l’atenció personalitzada de la fleca tradicional. L’honestedat, el compromís i la professionalitat caracteritzen als forners que formen part de la gran família de Granier, convertint els establiments en un referent de cada localitat.
L’establiment comptarà amb una àmplia carta que combina tradició i innovació amb més de 40 pans diferents, entre els quals s’inclouen els elaborats amb massa mare de cultiu, amb un mètode tradicional de fermentació lenta i espontània que es deixa reposar a l’aire; els pans, elaborats amb ingredients naturals i biològics com el d’espelta, l’integral i amb proteïnes; els pans del món, com el xusco norlander, la trena llatina, les focaccies i xapates; els pans regionals, entre els quals trobem la tetilla, el pa de rosca, el pa de Granada, la coca de pa de Girona o el popular mollete i, també, els de sabors i llavors com el xusco 7 cereals, de blat de moro i pipes, de panses i nous, el multigrain o el panet amb ceba.
A més de totes aquestes varietats de pa, el Bakery Coffee Granier ofereix als seus clients una extensa gamma de productes de brioixeria dolça i salada de màxima qualitat i un servei de càtering amb varietat de safates dolces, salades i minientrepans. I ara que estem en dates nadalenques, ofereix als seus clients, el troncs de Nadal amb una base de torró i els tortells petits farcits de nata o en versió minigourmet (farcit de nata i crema d’ametlla i cobertura de xocolata i fruita escarxada), a més dels panettones tradicionals amb massa mare que poden ser de xocolata o fruita. Per reis, disposen dels exquisits tortells tradicionals de brioix i coberts de fruita escarxada i farcits de massapà, nata o trufa, a més del tortell gourmet que està farcit de nata, crema d’ametlla i cobert de xocolata i fruita escarxada.
La massa de Granier es treballa en els seus tres obradors centrals, ubicats a Espanya, i s’ultracongela en cru per mantenir les seves propietats organolèptiques intactes. Després, es transporta als més de 350 forns que la companyia té repartits arreu de la geografia espanyola i, internacionalment, als 21 locals de països com els Estats Units, Itàlia, Portugal, el Regne Unit i també Andorra. Al mateix punt de venda, els forners processen mitjançant una llarga fermentació els diferents tipus de pans i realitzen una cocció completa de la majoria de productes en forns de sola, que proporcionen calor per radiació. Es tracta, doncs, d’un procés que no té res a veure amb el pa congelat precuit ni amb la cocció de barres de pa congelades.
Amb tot, la intenció del Grup Hiper Pas és consolidar una nova manera de fer, d’introduir, millor dit, de reintroduir la manera tradicional de preparar, coure i consumir el pa, un element indispensable de la nostra taula, que vorejàvem la pèrdua de la tradició de consumir com cal un producte tan essencial de la nostra dieta.
CONTACTE
Bakery Coffee Granier La Massana
Av. De Sant Antoni, 25
La Massana AD400
Tel. +376 737 660