PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Fira d'Andorra, un espai de referència

La història de l’avinguda Meritxell es converteix en una de les atraccions destacades de l’esdeveniment d’enguany

Per Laura Cugat Ruiz

Nenes i nens d'una escola passejant pels estands dels petits productors andorrans, en el marc del primer dia de la Fira d'Andorra la Vella.
Nenes i nens d'una escola passejant pels estands dels petits productors andorrans, en el marc del primer dia de la Fira d'Andorra la Vella. | Maricel Blanch

L’exposició històrica i gràfica de la clàssica avinguda de la capital andorrana, Memòries de la construcció de l’avinguda Meritxell, és un dels atractius més destacats de la 41a Fira d’Andorra la Vella d’enguany segons la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol. La mateixa així ho va transmetre ahir en el discurs inaugural d’un dels esdeveniments centrals de la societat andorrana, considerat com un espai de trobada i de promoció social i econòmica que s’ha convertit en un «símbol de l’evolució del país». La cònsol major va aprofitar el primer dels tres dies de fira per confessar, amb optimisme, que la previsió és que vinguin «unes 60.000 persones i, com que fa bo, potser tindrem més èxit», afegint que en total hi ha 170 estands que són aproximadament els que hi ha cada any a causa de la capacitat limitada que té la carpa que, segons Marsol, ha costat «300.000 euros, una inversió important que la parròquia i el país es mereix». La mostra dels emprenedors i productors locals andorrans i les parades de les diverses associacions socials i culturals del país doten a la fira d’un teixit humà clau. 

El viatge històric de l’avinguda Meritxell es remunta dels anys 30 fins a la dècada dels 70, subratllant que progressivament l’ample carrer s’ha anat convertint en una artèria comercial fonamental per la vida del Principat.  Just en sortir del túnel on s’ubica la mostra, s’hi troba de seguida una col·lecció de cotxes antics que donen un toc de nostàlgia d’èpoques passades que arrodoneix l’exposició. En una carpa adjacent a la central s’hi troben els petits productors andorrans que exhibeixen aliments de caràcter «quilòmetre zero» com ara cervesa artesana, embotits, melmelades o productes carnis. 

Destaca la presència de Stop Violències que ha estat aquesta setmana a l’ONU

El cerveser Miquel Giró, que produeix la marca andorrana Boris Craft Beer,  reconeix que «a més de venir a vendre, ens volem donar a conèixer com la resta de petits agricultors». Més de la meitat de l’eix central de la carpa està format per cotxes i motos de diverses marques, essent el sector de l’automòbil tot un clàssic. 
 

Associacionisme andorrà

En una sala lateral es troben les principals associacions del territori. En un dels passadissos es concentren a banda i a banda parades de diferents països que demostren la pluralitat cultural d’aquest petit país. Destaca també la presència de l’associació Stop Violències, que ha estat aquesta setmana a l’ONU denunciant qüestions com la prostitució i els anuncis publicitaris «d’esclavitud sexual» que encara publiquen mitjans andorrans, segons explica la presidenta de l’entitat Vanessa M. Cortés. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT