- González situa el canvi dins la normalitat d’un govern i aprova la gestió de Rodríguez
- Goya afirma que al PS “tots els militants són iguals” en la seva consideració
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY
- La futura ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet. Foto: TONY LARA
La consellera del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i integrant d’Esquerra Socialista (ES) Mariona González va desvincular ahir el relleu al ministeri de Salut, Benestar i Treball de “cap tipus de pressió” per part del corrent d’opinió intern que es va consolidant en el si del Partit Socialdemòcrata (PS). D’aquesta manera, González va deixar clar que “no hi ha hagut cap moviment estrany” per part d’ES a l’hora de motivar la decisió del cap de Govern, Jaume Bartumeu, de nomenar la també membre del corrent d’opinió Sílvia Bonet en substitució de Cristina Rodríguez, d’un perfil més tècnic.
González va valorar com a “molt positiva” la tasca feta per Rodríguez i va recordar que es tracta d”un canvi” de funció lluny de qualsevol daltabaix, ja que encapçalarà, a partir d’ara, la missió preparatòria de la presidència andorrana del Consell d’Europa. De fet, i en la línia del que havia manifestat el president del grup socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, aquest canvi “entra dins de la normalitat” de qualsevol govern. González va celebrar, d’altra banda, l’elecció de Bonet, a la qual va desitjar “molta sort” i va animar a continuar assistint a les reunions del cor- rent d’opinió del qual forma part.
El primer secretari del PS, Ferran Goya, va pronunciar-se en la mateixa línia, argumentant que “tots els militants són iguals” pel que fa a la seva consideració dins del partit, independentment de quin sigui el seu perfil. Amb relació a la consideració de Rodríguez com a una persona d’un perfil més tècnic, Goya va assenyalar que “no hi havia gaire lloc per fer política partidista des del seu ministeri”, amb la qual cosa el que importa, segons ell, és la tasca feta al capdavant d’aquesta cartera.
Tot i que des del partit van sorgir fa uns mesos algunes veus discordants amb la línia que Rodríguez va seguir en la compareixença en comissió pel desplegament del nou articulat de la seguretat social, el fet és que, tal com va recordar Goya, “la llei de la CASS es va aprovar per assentiment”. És per això que, segons ell, l’únic que es pot fer és “donar les gràcies per tot el que ha fet” al ministeri, “trencant el laisser faire que s’havia portat fins a la seva arribada” a l’Executiu de Bartumeu al principi de la legislatura socialdemòcrata. Tant González com Goya van coincidir en la importància de les funcions que a partir d’ara assumirà Rodríguez. El primer secretari del PS va afirmar que amb aquesta atribució competencial se li està concedint a la presidència andorrana del Consell d’Europa el paper que li pertoca.
CRÍTIQUES “MASCLISTES” Goya va manifestar-se també respecte a les veus crítiques que ahir van posar en dubte la preparació de Bonet, tot i ser Diplomada en Infermeria i màster en Salut Pública i Comunitària. El primer secretari del PS va afirmar que “hi ha una part de la societat que ha demostrat un altre cop el seu masclisme”, ja que “sempre és a les dones a qui es posa en dubte per la formació”, mentre que “a un ministre home se li dóna sempre per suposat que no ha de demostrar res”. Goya va defensar així el currículum i la projecció de Bonet.
mrodriguez@andorra.elperiodico.com
Per a més informació consulti l’edició en paper.