PUBLICITAT

Mateu i Maestre avalen el procés de creació del Partit Reformista

  • L'exlíder d'IDN reforça el perfil més moderat i menys dretà de la formació
  • Escaldes es confirma com la parròquia on més èxit té el nou PRA
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'exministra de Finances Mireia Maestre. Foto: EL PERIÒDIC

Quan es compleix un mes de la presentació del seu manifest fundacional, la creació del Partit Reformista (PRA) avança a bon ritme, segons indiquen fonts properes a la formació. Tot i que els noms no ho són tot, algunes figures representatives han donat en els últims dies el seu suport al procés. Entre aquestes figures hi ha les de l'exlíder de l'extinta Iniciativa Democràtica Nacional (IDN) i exambaixador a Madrid i París, Vicenç Mateu, i de l'exministra de Finances del gabinet liberal de Marc Forné, la també escaldenca Mireia Maestre.

Després d'anys dedicats a la diplomàcia, Mateu va tornar fugaçment a la primera línia política abans de les últimes eleccions generals com a líder de Nou Centre, formació que acabaria integrant-se a la Coalició Reformista. Precisament l'entrada de NC a CR i, especialment, el fet que fos Joan Gabriel qui assumís el lideratge van distanciar Mateu del dia a dia polític. El seu suport al PRA --en espera de saber si acabarà sent un veritable retorn a la primera línia-- reforça el vessant més moderat i progressista de la formació, compensant en part la previsible arribada d'importants quadres del Partit Liberal.

El cas de Maestre, ministra de Finances entre el 2001 i el 2005, és diferent, argumenten des de la formació reformista. La seva carrera professional al sector financer l'allunya d'un retorn a la política a curt o mitjà termini, i la seva signatura de suport s'ha de llegir precisament com això, una signatura de suport.

Amb tot, el suport de l'exministra també és significatiu en tant que confirma Escaldes com la parròquia on el PRA té més adeptes. El comitè liberal escaldenc no ha posat mai traves a la constitució del nou partit i, de fet, fa mesos que treballa com un comitè reformista, incorporant a les seves reunions noms independents que mai no han militat al Partit Liberal. Amb Maestre i Mateu, tots dos escaldencs, la parròquia més jove es consolida com la més forta dins de la família reformista.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT