PUBLICITAT

Un directiu de BPA, millor gestor de l'any a Espanya

  • Interactive Data assenyala Lardiés com a responsable d'un dels fons més rendibles
  • Una política "defensiva" i conservadora ha estat la clau de l'èxit
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Lardiés, gestor de BPA, en una imatge d'arxiu. Foto: EL PERIÒDIC

En un any en què l'Ibex 35 ha caigut l'11%, el Fondo Ibérico Acciones, controlat per Banca Privada d'An- dorra, se situa entre els productes més rendibles del moment, amb uns guanys que se situen a la mitjana del 2,5% en els últims 12 mesos. El gestor d'aquest fons de BPA, l'aragonès Gonzalo Lardiés, està considerat un dels dos millors gestors espanyols de l'any. Segons les dades fetes públiques per Interactive Data, Lardiés és, juntament amb Francisco Garcia Paramés, de Bestinver, el gestor financer més reeixit de l'any a Espanya. En aquest segon cas, el fons gestionat per Paramés ha obtingut uns guanys del 3% durant els dar- rers dotze mesos.

El secret, segons les declaracions de Lardiés a la premsa especialitzada espanyola, està en una estratègia defensiva i conservadora: "Des de fa un any estic molt defensiu. És temps de no perdre, abans que de guanyar. Inverteixo en empreses que crec que mantindran el seu negoci durant els propers cinc anys", va explicar. Les empreses predilectes d'aquest gestor de BPA per invertir han estat aquest últim any Telefónica, Enagás, Gas Natural i Red Eléctrica. Segons la premsa especialitzada, Lardiés es mostra especialment pessimista amb la situació actual de la borsa a Espanya i a Europa.

Lardiés, nascut a Sabiñánigo (província d'Osca) el 1974, ja va rebre el 2007 el reconeixement com a millor gestor europeu per part de Citywire. Aquell mateix any va deixar Megagestión per incorporar-se a l'equip de Banque Privée Edmond de Rothschild Europe. L'any passat va fitxar per BPA, on ha desenvolupat un estil de gestió conservador. Segons ell mateix va explicar a la premsa especialitzada espanyola, Lardiés s'ha hagut d'enfrontar a una greu situació dels mercats i ha hagut d'extreure lliçons d'aquesta situació de crisi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT