PUBLICITAT

El 'New York Times' publica un ampli reportatge sobre Andorra

  • El 'Global Business' d'aquest rotatiu exalça els avenços del Principat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una captura d'ahir de la versió digital del reportatge sobre Andorra. Foto: N. Y. T.

El prestigiós rotatiu nord-americà The New York Times va publicar en l'edició de divendres del seu Global Business un ampli reportatge sobre el Principat, titulat Adding Taxes, Shedding Secrecy --'afegint impostos, llançant el secret'-- que tracta els avenços fets per Andorra en matèria de transparència fiscal i el procés que s'obre actualment per tal de fer el país homologable als territoris veïns, amb els punts forts i febles que això pot comportar.

L'extens article, signat pel periodista Raphael Minder, presenta al gran públic Andorra com "una de les més petites nacions d'Europa que, basada en el secret bancari, el turisme i el comerç lliure d'aranzels, s'ha convertit en una de les històries de més èxit del continent després de la postguerra". Al mateix temps, el New York Times explica els reptes que el Principat té un cop ha millorat la mala reputació que tenia fins al moment en matèria de transparència, especialment la incertesa que, segons el periodista encarregat del reportatge sobre Andorra, tindrien els cinc bancs en aquest nou context.

L'article inclou declaracions del director de la divisió de competència fiscal de l'OCDE, Pascal Saint- Amans, que en la línia de l'entrevista mantinguda amb EL PERIÒDIC el febrer de l'any passat, coincidint amb la sortida de la llista grisa, destaca que els canvis representen "un gran impacte per Andorra", amb referència al sector bancari. És per això que la internacionalització es presenta com la clau de futur.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT