En un esport clarament individual com és el judo hi ha un dels esperits de companyerisme més ferm que es puguin veure. Això és almenys el que es pot observar en els entrenaments del Club Judo Ordino en què els judokes són amics dins i fora el tatami i formen un grup d’autèntics companys. Això és degut a que es necessiten els uns i els altres per millorar el seu rendiment en l’esport i es tracta d’un esport amb molt de respecte. Al final, formen un equip entre tots, tot i que després quan competeixen en el tatami estan sols.
A partir de la categoria mínims, que corresponen a les edats de 13 i 14 anys, els infants comencen a competir també per a la selecció d’Andorra. Per poder ser seleccionable han de fer eles entrenaments amb la federació de judo a banda dels que fan diàriament amb el seu respectiu club. El Club de Judo Ordino compta amb alguns dels judokes amb més potencial d’Andorra. Un exemple n’és el Jan Roig, que amb 14 anys porta nou anys al club. Aquest any ha assolit tres medalles de bronze en dos campionats de Catalunya i un regional de França. Roig destaca que el judo «té un codi moral que ajuda a respectar els companys» i d’aquí ve la seva passió per aquest esport. Un altre cas de potencial és el de Sílvia Martínez, que també és el seu novè any al club i té aspiracions de ser-hi molts més. Martínez també va assolir un bronze en el Campionat de Catalunya i afirma que el judo «no cansa, al contrari, cada dia m’agrada més. Hi ha molt bons companys i ens ho passem molt bé».
En la categoria mínims hi ha un salt important a nivell d’exigència i els judokes ja entrenen gairebé al mateix nivell que els sèniors. De fet, els mínims ja treballen amb els adults diàriament. A més a més, l’aprenentatge en aquesta categoria suposa un bon pas previ de cara a les categories superiors, on es competeix a un nivell més elevat. Però el més important per a un judoka és l’elevat grau de companyerisme que hi ha en el dia a dia per poder tenir la millor preparació possible de cara a les competicions.