La Plataforma de Funcionaris va enviar a totes les formacions polítiques que es presenten a les eleccions, a excepció de Demòcrates per Andorra degut a les diferències amb aquest partit, un extens qüestionari amb diferents preguntes que el bloc Junts (PS+Verds+IC+Independents) i SDP sí que van respondre, i que Liberals d’Andorra va declinar en considerar que no es podia comprometre’s en algunes respostes. En aquestes, però, els partits que encapçalen Pere López i Víctor Naudi van coincidir en la necessitat que els sindicats a Andorra, en aquest cas l’Unió Sindical d’Andorra (USdA), rebi ajudes i subvencions de l’Estat.
La pregunta que trasllada el sindicat a les formacions polítiques és si canviaran la situació actual en què l’USdA no rep cap subvenció governamental, tot afirmant que en el cas europeu, els sindicats sí que en reben dels seus respectius Estats, i a més explicant que en el cas de l’ens andorrà aquest «forma part del CSI PIRYMED de la Confederació Europea Sindical». La resposta dels dos partits progressistes del Principat és clara. «Sí, els sindicats han de rebre una ajuda econòmica per a la seva activitat», és el que respon SDP, mentre que el PS assegura, després d’un contundent «sí» al fet de rebre ajudes per part sindical, que en la seva opinió aquestes entitats que defensen els drets dels treballadors «han de disposar de mitjans per a poder funcionar amb garanties».
Llei de Llibertat sindical / En aquest sentit, la Plataforma Sindical també insta als partits polítics a canviar la llei de llibertat sindical, així com el codi de treball d’Andorra, «per permetre als sindicats el seu ple desenvolupament» i a més poder establir «convenis amb la OIT (Organització Internacional del Treball) i la carta social europea». És aquí on SDP contesta que en el seu programa estableixen «un marc de diàleg permanent entre els agents socials creant el Consell Econòmic i Social». En el mateix text, els socialdemòcrates aposten per «assegurar els drets laborals dels treballadors i dels empresaris», a més de «desenvolupar legislativament el dret de vaga, negociació col·lectiva i revisant el Codi de relacions laborals».
En aquest tema, la coalició que lidera López proposa «que es vagi normalitzant l’activitat sindical dels treballadors», a més d’una «revisió profunda» de la Llei de llibertat sindical, adaptant-la a «la realitat actual». Així mateix, des del PS es parla de la modificació del Codi de relacions laborals per augmentar la representativitat dels treballadors.
Liberals no es «compromet» i defuig les «solucions d’urgència» / El qüestionari que la Plataforma Sindical ha enviat als diferents partits polítics va obviar en els seus enviaments Demòcrates per Andorra, tal és el clima de malestar amb aquest grup. Així mateix, Liberals d’Andorra, que sí va rebre les preguntes, no va enviar però cap resposta més en ja de no voler agafar cap «compromís» que els obligui a complir, tot defugint de les «solucions d’urgència».
Precisament va ser el mateix Josep Pintat, cap de llista liberal, qui va dirigir una carta al col·lectiu per mostrar el seu agraïment pel qüestionari, però evitant pronunciar-se. Segons Pintat, per a ell i el seu grup «és important complir les promeses que fem i no podem respondre (…) sense que aquest fet suposi comprometre’ns a complir el que diem».
Els Liberals només afirma que el partit pretén «canviar el rumb dels esdeveniments, definint un model d’Estat sòlid i amb vigència de temps». En aquest punt, assegura que en el programa s’han compromès «a defugir de solucions d’urgència i d’improvisacions que ens poden conduir a un camí sense retorn». Ld’A continua explicant que, per ser «honestos», no fan cap promesa perquè no saben «si les podrem arribar a complir». Des de Liberals afirmen que volen «establir el diàleg entre els diferents agents», i aposten per «concertar» les polítiques que afectin a la Plataforma de Funcionaris.