PUBLICITAT

El Patronat del Sant Ermengol decideix acomiadar Encuentra

  • La seva actuació és "incompatible amb l'Ideari i l'esperit del Col.legi", s'apunta
  • RD debat amb la "ment freda" el seu futur dins ApC i es veu a prop la trencadissa
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ANA /A.R.

El Patronat Rector del Col.legi Sant Ermengol d'Andor- ra la Vella es va reunir ahir a la tarda "amb caràcter urgent" segons es va informar en un comunicat de premsa, sota la presidència de l'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i de la ministra d'Educació i Cultura, Susanna Vela, en qualitat de vicepresidenta del Patronat. Després de tractar "la tasca futura" d'Óscar Encuentra, professor d'aquest centre, "com a conseqüència dels greus esdeveniments en els quals s'ha vist involucrat", el Patronat va decidir "iniciar el procés per tal de rescindir, d'acord amb la legislació laboral vigent, el contracte" del professor de Religió i responsable de la Pastoral del Col.legi, entent que "la seva actuació és totalment incompatible amb l'Ideari i l'esperit del Col.legi Sant Ermengol".

D'aquesta manera, el centre on treballava el fins la setmana passada també conseller del grup d'ApC va tancar una de les incògnites sobre la taula després que aquest presentés la seva baixa parlamentària. De fet, ahir a la tarda, Encuentra va ratificar la seva renúncia com a conseller general davant de la Sindicatura, amb presència del Síndic General, Josep Dallerès i el Subsíndic, Esteve López, després d'haver-ho fet per escrit divendres. Hores més tard, el Sant Ermengol informava del seu acomiadament, pocs dies abans de l'inici del curs escolar.

POSSIBLE TRENCADISSA A APC Els esdeveniments es van anar succeint ahir a un ritme vertiginós. Si bé a la tarda Encuentra presentava la renúncia com a conseller davant de la Sindicatura i al vespre el Sant Ermengol anunciava el seu comiat com a professor, a última hora de la nit Renovació Democràtica (RD), un dels partits que integren ApC i on milita el dimissionari, va discutir en una reunió de vital importància per al futur de la formació quin és el rol a jugar en el nou panorama polític.

Després que el malestar dins de les files de RD creixés per la gestió de l'afer Encuentra, resultat de la tardança en contactar amb el conseller per part del president del Grup d'ApC, Eusebi Nomen, el president del partit escaldenc, Ricard de Haro, va afirmar que l'objectiu de la reunió de l'executiva és el de "parlar de la relació de RD dins d'ApC amb la ment freda".

De Haro va assenyalar que la decisió final haurà de "desvincular-se dels últims esdeveniments", és a dir, de respondre a qüestions estratègiques. Sobre la taula hi ha com a rerefons, a més de l'esmentat malestar, el paper del partit un cop perdut el vot al Consell en benefici de Carles Ensenyat, que situa RD en una tessitura similar a la de Segle 21. De fet, des del partit lauredià ja s'ha anat recordant durant els últims mesos l'important handicap que suposa el fet de no comptar amb un conseller a l'hora de veure satisfets els interessos de la formació. Aquesta situació podria derivar --com ha passat amb Segle 21-- en acostaments cap els socialdemòcrates. I és que el descontentament augura una trencadissa.

De Haro va mostrar-se caut a l'hora de fer pronòstics sobre la reunió d'ahir, que continuava al tancament d'aquesta edició, avançant que, en cas que s'hagi d'informar de qualsevol novetat, es farà mitjançant un comunicat de premsa. Tot apunta, però, a l'inici de l'escissió d'ApC.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT