PUBLICITAT

ApC esmena a la totalitat el crèdit de la desviació de la Massana

  • Nomen diu que s'hauria de discutir en les negociacions del Pressupost 2011
  • Acusa el Govern de no trobar finançament per als Dos Valires i el vial de Sant Julià
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Encuentra, Bringué i Nomen, els tres consellers d'ApC, a l'hemicicle de la Casa de la Vall. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Andorra pel Canvi no donarà suport al crèdit extraordinari de 45,9 milions d'euros per finançar l'obra de la desviació de la Massana. El grup parlamentari que presideix Eusebi Nomen va presentar ahir una esmena a la totalitat al Projecte de llei argumentant que el debat sobre aquesta i altres infraestructures s'hauria de dur a terme durant les negociacions del Pressupost 2011.

"De ben segur que aquesta obra no estarà pas enllestida d'aquí a final d'any i entenem que el mecanisme de crèdit extraordinari no és el més adient per trametre aquest projecte", explica Nomen a la motivació de l'esmena a la totalitat. La plataforma es mostra disposada a donar suport a "uns estudis geològics o qualsevol altra actuació que fos necessària per plantejar aquesta obra durant els mesos que queden del 2010", però no als quasi 46 milions de la totalitat de la infraestructura.

Nomen afirma que ApC és partidària de "consensuar el Pressupost 2011 juntament amb el full de ruta per als propers anys". En aquesta negociació, el líder de la plataforma vol tractar la conveniència de dur a terme la desviació de la Massana o d'enllestir abans les dues fases que quedaran pendents del vial de la desviació de Sant Julià de Lòria. "Entenem que cal debatre si Andorra necessita aturar les obres de Sant Julià per fer les de la Massana tal com planteja el Govern o si primer cal executar tota la desviació de Sant Julià i després, la de la Massana".

En la motivació de l'esmena a la totalitat, ApC també acusa l'Executiu socialdemòcrata de no aportar solucions per al finançament de grans infraestructures, com el túnel dels Dos Valires o el vial lauredià. "El Govern encara no ha posat sobre la taula una solució ferma al finançament d'aquesta obra el Dos Valires un cop s'acabi la seva execució, és a dir, un cop acabi el finançament alemany amb què s'està executant l'obra", afirma Nomen.

REBUIG A L'E-ADMINISTRACIÓ
ApC també va presentar ahir una esmena a la totalitat al projecte de llei de crèdit extraordinari de 2,3 milions d'euros per posar en marxa una plataforma informàtica que permeti l'Administració virtual. Els arguments de la plataforma són similars als utilitzats en el cas de la desviació de la Massana: com que no es tracta d'una inversió que es pugui executar abans de final d'any, el més raonable per a ApC és que la qüestió es debati juntament amb la resta dels comptes públics per a l'any vinent. A més, la plataforma també argumenta que la posada en marxa de l'Administració electrònica dependrà en bona mesura dels resultats de les taules per a la reforma de l'Administració i les competències. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT