- Blanch planteja que se suprimeixi el mínim de participació quan només hi ha una llista electoral
- La reforma del reglament dels consells de residents provoca una negativa en bloc
M. R.
ESCALDES-ENGORDANY
- El president del CRE, Pere Blanch. Foto: ORIOL LLAURADÓ
El president del Consell de Residents Espanyol (CRE), Pere Blanch, va informar ahir de l’acceptació a tràmit per part del Defensor del pueblo espanyol de la queixa que hi havia presentat recentment per oposar-se a la fixació d’un mínim de participació del 7% en el cas que hi hagi dues llistes a les eleccions als consells de residents. Segons ell, és “una discriminació” el fet que quan hi ha dues llistes no es fixi aquest límit, i per això va efectuar la queixa formal, que “ara serà estudiada” per part de la figura que equival al Raonador del ciutadà a Andorra.
D’altra banda, l’edició digital de La Región Internacional, un dels canals més directes del col.lectiu de residents espanyols a l’estranger, es va fer ressò de “la indignació” que la reforma del reglament dels CRE ha provocat internacionalment. El conseller general de la Ciutadania Española a l’Exterior, Amadeo Calzada, va afirmar que la reforma “és un fàstic” i que “no és acceptable”, liderant així una veu uniforme de protesta pel fet que l’ordre publicada al BOE a inicis d’agost no recull cap de les reclamacions del col.lectiu.
POCS RECURSOS PER ALS CRE
Segons Calzada, el text aprovat recentment no ha donat solució als problemes que el Consell General de la Ciutadania Espanyola a l’Exterior havia denunciat amb relació a la tasca dels CRE. Les demandes es refereixen a la manca de recursos econòmics per complir les seves funcions i la necessitat de publicitar les convocatòries electorals. Calzada va situar com a exemple d’aquesta manca de recursos el cas de Tolosa, on hi ha inscrits més de 9.000 residents espanyols, tot i que amb els diners que s’atorguen “només tenim diners per informar unes 800 persones”.
Per a més informació consulti l’edició en paper.