PUBLICITAT

Bartumeu es reuneix a Brussel·les amb Durão Barroso per abordar l'associació a la UE

  • El president de la Comissió Europea demana a Andorra que avanci en l'aplicació de les directives per assolir un acord monetari
  • El cap de Govern accepta la proposta de constituir tècnicament un grup de treball per analitzar tècnicament la millor via
EL PERIÒDIC
BRUSSEL·LES


20072010_barroso
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso. Foto: SFG
El president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, ha demanat a Andorra que s’avanci en la introducció en la legislació andorrana de diverses directives comunitàries de l’àmbit financer per avançar en la negociació d’un acord monetari per a l’encunyament de l’euro per part d’Andorra. Així li ha tramès al cap de Govern en la reunió que han mantingut aquest dimarts a Brussel·les. En la primera trobada oficial, han parlat de l’acostament progressiu d’Andorra a la Unió Europea. Jaume Bartumeu ha acceptat la proposta del president de la comissió de constituir un grup de treball per analitzar tècnicament la millor via d’impulsar les relacions amb la Unió Europea.
Pel que fa a l'acord monetari, el cap de Govern ha insistit en manifestar que Andorra necessita suport tècnic i un llarg temps transitori per adaptar la seva legislació, tot i manifestant que els principis de la declaració 3 de l’article 8 del Tractat de Lisboa també haurien de guiar la negociació de l’acord monetari. En aquest sentit, tal com ja es va coincidir amb el comissari Barnier, també hi ha prevista una nova reunió tècnica. Després dels primers treballs tècnics, s’ha convingut que el cap de Govern reprendrà contacte amb el president de la Comissió Europea.

D'altra banda, Bartumeu ha exposat la voluntat de reforçar els lligams d’Andorra amb la Unió Europea. Alhora, Jaume Bartumeu ha situat aquesta voluntat de reforçar els lligams amb la Unió Europea en la declaració 3 de l’article 8 del Tractat de Lisboa que assenyala que la Unió Europea tindrà en compte la situació particular dels països de petita dimensió territorial amb els quals manté relacions específiques de proximitat. De manera general, Andorra vol aconseguir per als seus ciutadans la possibilitat de desplaçar-se, residir i treballar a la Unió europea com si fossin ciutadans comunitaris. Andorra també vol aconseguir per a les seves empreses la possibilitat d’operar lliurement a la Unió Europea.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT