PUBLICITAT

Tradició andorrana en la inauguració de l'Europeu de Policies i Bombers

  • 800 persones omplen el poliesportiu d'Andorra per a la ocasió
  • La pluja obliga a suspendre la desfilada prèvia pels carrers de la capital

IVÁN MOURE

ANDORRA LA VELLA

26062010 olimpiades
La desfilada de la bandera andorrana, en la inauguració de l'Europeu de Polcies i Bombers 2010, al Poliesportiu d'Andorra. Foto: ORIOL LLAURADÓ
Els Campionats Europeus de Policies i Bombers han celebrat a les set de la tarda l’acte inaugural, que ha aplegat unes 800 persones a les graderies del Poliesportiu d'Andorra. L'organització va haver de suspendre la desfilada prèvia pels carrers de la capital, però no el gran esdeveniment, que ha comptat amb la presència del cap de Govern, Jaume Bartumeu, que ha encoratjat els esportistes per a les proves que es disputaran aquesta setmana, fins al 3 de juliol.
L’acte va començar amb la presentació de la mascota, BOP -Policia o Bomber- i acte seguit es va fer la desfilada de les banderes de les delegacions. La part més folklòrica de l’esdeveniment ha estat l’actuació dels esbarts del país. Així doncs, l’esbart Sant Romà, l’Esbart Laurèdia, l’esbart Santa Anna, i l’esbart d’Ordino han posat el toc festiu a l’esdeveniment i han mostrat part de la nostra cultura als visitants allà presents.
Acte seguit, s’han hissat les banderes dels campionats i la d’Andorra, moment en què s’ha sentit l’himne nacional. Val a dir que dos policies i dos bombers d’Andorra han estat els encarregats, executant alguns exercicis tècnics amb tirolina i ràpel, d’hissar les banderes. La part més institucional ha estat el discurs de Bartumeu, on ha ressaltat el treball dels prop de 400 voluntaris i el fet que els campionats estiguin oberts a altres cossos especials, també molt importants per al país com ara els agents penitenciaris, els de duana, els banders i els agents de circulació. També ha remarcat la importància que al campionat hi puguin prendre part els retirats. Durant la inauguració s'ha fet un minut de silenci per la mort de Joan Antoni Samaranch, president d'honor dels campionats, i mort recentment.
Els campionats han començat aquest dissabte amb el cros, futbol sala, natació i tir amb arc. Demà serà el torn del ciclisme ruta, futbol sala, handbol, hoquei gel, judo, múster, natació, pitch and putt, taekwondo, tir amb arc i trial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT