PUBLICITAT

El francès Chorier guanya l’Andorra Ultra Trail Vallnord

  • L'atleta ha fet un cronòmetre amb un temps de 17:50.49
  • Miquel Àngel Heras ha estat el segon a poc més de 30 minuts
EL PERIÒDIC
ORDINO


26062010 trail
El francès Julien Chorier ha guanyat la Ultra Trail. Foto: ORIOL LLAURADÓ
El francès Julien Chorier ha guanyat la Ultra Trail en ser el primer en aturar el cronòmetre amb un temps de 17:50.49. Miquel Àngel Heras ha estat el segon a poc més de 30 minuts de diferència  sumant 18:22.23 i Nicolas Darmaillacq obté la tercera posició amb la marca 19:38.26. Els corredors de la segona edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord continuen arribant a meta després de començar el circuit, de 112 kilòmetres. Pel que fa a la Trail, que ha sortit aquest dissabte des de l Coll de la Botella, l’alturgellenc Josep Cuadrat, de la Unió Excursionista Urgellenca, ha estat el guanyador amb un temps de 4:20.14. L’ha seguit l’andorrà de la FAM, Marc Casal (4:33.48), i Francisco Abelardo Valls i Joan Manel Valls, el dos amb una marca de 4:39.00.  La primera noia en creuar la meta de la Trail ha estat Fernanda Maciel (5:53.53), seguida de d’Olga Gasset Mondet (5:59.07) i Maria de Montany Casanova (6:04.51).

Gairebé després de 18 hores de cursa ha entrat a meta el primer corredor de l’Ultra, Julien Chorier, després de superar un recorregut que ha qualificat de 'molt dur'. El francès, que a la primera meitat del circuit ocupava la segona posició, s’ha posat al capdavant després d’avançar a Miguel Angel Heras, a la Collada dels Pessons, on els dos corredors s’han desorientat i han perdut prop de 30 minuts.
Davant d’aquesta situació, i en un moment de desesperació d’Heras, Chorier ha agafat un avantatge que s’ha materialitzat en més de mitja hora de diferència. De la seva banda, Heras, ha assegurat a la seva arribada a meta sentir-se satisfet del seu resultat i ha afegit que aquesta “ha estat una prova duríssima, sobretot pels desnivells que hi ha”. “He patit molt però segurament tornaré el proper any”, ha finalitzat l’espanyol.

L’organització de l’Andorra Ultra Trail Vallnord s’ha vist afectada, un any més, per les condiciones meteorològiques. Gérard Martínez, organitzador de la prova, ha destacat el canvi radical de temps ha partir de les 14.00 hores. La pluja ha fet que es neutralitzés la cursa en cinc punts diferents per la seguretat dels corredors.

Martínez, però, s’ha mostrat molt satisfet pel desenvolupament de la prova i ha valorat sobretot la “tecnicitat excepcional del circuit” i l’alt nivell dels corredors. A més, l’organitzador ha avançat que de cara el proper any “tenim un projecte desenvolupat de 170 kilòmetres, només ens faltarien els recursos econòmics per tirar-lo endavant; volem fer la cursa més dura del món”, explica Martínez.


A més, aquest diumenged tindrà lloc, a partir de les 9.00 hores, la tercera prova: la Solidaritrail. Una nova prova, de 10 kilòmetres, dissenyada per a persones que pateixen alguna discapacitat i en la què hi participaran gairebé 40 persones. La sortida i l’arribada serà al centre del poble d’Ordino.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT