PUBLICITAT

270 corredors prenen part de la cursa Trail, amb sortida al Coll de la Botella

  • L’arribada serà al poble d’Ordino i es preveu que els primers corredors ho facin al voltant del migdia
  • La pujada més llarga és de 3,5 km del coll de la Botella al Port Negre
EL PERIÒDIC
PAL


trail615
270 corredors han pres part de la Trail
Foto: ANA / DIANA PÉREZ
Un total de 270 corredors s’han donat cita aquest dissabte al matí al Coll de la Botella, a Pal, per participar en la cursa Trail de l'Ultratrail. Aquesta cursa té un recorregut de 35 km 35 km amb 2.500 m de desnivell positiu i 3.300 m de desnivell negatiu. L’arribada serà al poble d’Ordino i es preveu que els primers corredors ho facin al voltant del migdia. Els corredors fan un recorregut que va des del Coll de la Botella, passant pel Port Negre, Portella de Sanfons, Pic de Comapedrosa, Pla de l’Estany, el Pic Clot del Cavall, Llorts i Ordino. La pendent més forta és del 23% (675 m de desnivell en 3 km) que és que va del Refugi del Comapedrosa al Pic del Comapedrosa. La pujada més llarga és de 3,5 km del coll de la Botella al Port Negre. Durant la cursa hi ha dos avituallaments. El cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, ha donat el tret de sortida a la cursa. Una batukada ha animat els corredors i públic abans de la sortida.

Abans de la sortida, entre els corredors es respirava un cert aire de nerviosisme. D’una banda, gent del país que ja s’havia entrenat i havia fet el recorregut en diferents ocasions, i de l’altra, gent que trepitjaven les muntanyes andorranes per primera vegada.  És el cas de la Núria Castellnou i de l’Eva Queralt, de les terres de l’Ebre, que han explicat que han vingut aconsellades pers uns amics que l’any passat van fer l’Ultratrail. Aquestes deus catalanes s’han mostrat convençudes que ‘patiran’, però que l’objectiu és acabar la cursa. Tot i que no és la primera vegada que participen en aquests tipus de curses, han reconegut que les espanta una mica el desnivell, però que el paisatge ho compensa tot-

Un altre corredor és el David Maurin, que ha vingut sol des de Ponferrada, León. L’any passat es va quedar amb les ganes de venir, ja que a causa d’una lesió es va haver de quedar amb les ganes. Per ell és la primera vegada que ve a Andorra i ha reconegut que no ve a competir, sinó que espera ‘divertir-se moltíssim’. Fent broma ha dit que si li agrada Andorra, ‘que em donin per desaparegut, perquè pot ser em quedo’.

Pel que fa a les altres proves del cap de setmana, aquest divendres a mitjanit ha començat l’Ultratrail, la cursa llarga. En aquesta prova hi participen un total de 585 atletes. S’espera que els primers arribin a Ordino vers les 16 hores d’aquest dissabte. En aquest cas la cursa compta amb un total de 112 km amb amb 9.700 m de desnivell positiu i de desnivell negatiu. La pendent més forta és del 30% (882 m de desnivell en 3 km) del Pla de l'Estany al Pic del Comapedrosa i la pujada més llarga és de 6,5 km (1.185 m de desnivell, o sigui 18% de pendent) de Llorts al Clot del Cavall. Hi ha deu avituallaments. En aquest cas el recorregut, amb sortida i arribada a Ordino, passa pel Pic de Comapedrosa, Bony de la Pica, baixa fins a la Margineda i remunta pel Coll Bou Mort, la Collada de la Maiana, la Collada de Pessons, el Pas de les Vaques, la cresta de Cabana Sorda i la collada dels Meners fins arribar al poble.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT