• Als últims 5 km de l'Ultra es permetrà que els corredors arribin acompanyats des de Llorts fins a la meta
R. M. S.
ORDINO

L'alemany Josef Grond, amb el seu dorsal, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Ahir a mitjanit va arrencar l'Ultra Trail (112 km) des del centre d'Ordino amb una sortida neutralitzada que va estar encapçalada pels corredors del SolidariTrail que tindran la seva cursa demà al matí. Amb una festa de llum i color preparada per l'organització, els més de 500 atletes van fer una primera sortida neutralitzada fins que, als 600 metres, es va deixar pas a la competició. L'organització va recordar ahir que córrer al costat dels participants està prohibit, tot i que ho permetrà en els últims 5 km, els que van des de Llorts fins a la meta a Ordino.

Els frontals dels corredors enlluernaven de la mateixa manera que ho feien els flaixos de les càmeres de fotos que volien enregistrar el moment, i llavors ja no hi va haver marxa enrere per als valents de l'Ultra. Avui, a partir de les quatre de la tarda, es preveu que hi pugui arribar el primer classificat. L'any passat, el vencedor Kilian Jornet va arribar a les dues de la tarda, aproximadament, tot i que el recorregut va comptar, per exigències meteorològiques, amb vint quilòmetres menys.

AVUI, EL TRAIL La sortida de l'Ultra d'ahir a la nit va suposar el tret de sortida a la primera de les tres proves d'aquest cap de setmana. Avui a les 9.00 es farà la sortida del Trail, la cursa de 36 km que tindrà inici al Coll de la Botella de Pal i arribada a Ordino. Demà serà el torn del SolidariTrail, de 10 km amb sortida i arribada a Ordino.