Andorra no dóna opcions a les Illes Fèroe en el debut a l'Europeu

• Xipre i Escòcia vencen també sense problemes per 3-0; avui, segon partit de la tricolor, amb Irlanda

Una acció de l'enfrontament d'ahir entre Andorra i Illes Fèroe, al Poliesportiu d'Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

Primera jornada, primer partit i victòria clara d'Andor- ra. La selecció es va imposar 3-0 a les Illes Fèroe en el debut en la fase de classificació del grup A del Campionat d'Europa de Petits Països. El mateix resultat es va veure al final dels altres dos partits de la jornada, amb Xipre i Escòcia com a vencedors. Avui, el rival andorrà serà Irlanda, equip que té tots els números per ser el més fluix del grup, després del que es va veure ahir a la pista del Poliesportiu d'Andorra la Vella.

Andorra va sortir amb un equip titular en el qual va destacar el debut d'Ivan Lanza, jugador que milita al FC Barcelona júnior i que, tot i l'estrena, es va mostrar molt tranquil i segur en la seva posició de central. La selecció va dominar el primer set amb avantatges de fins a cinc punts, però Illes Fèroe, en el que era el seu segon partit del dia, va recuperar terreny. Amb tot, An- dorra va respirar tranquil en tancar el set per 25-21.

El segon parcial va ser una mostra del domini total dels locals davant dels nòrdics. El 25-13 d'aquest parcial feia justícia al que es veia a la pista, amb una Andorra que jugava còmoda i sense ensurts. El tercer set va ser definitiu amb un 25-17 que, tot i això, va costar una mica més als jugadors dirigits per Martí Castella. Fins que Andorra no va arribar al 16è punt no va acabar de plasmar el seu domini, el qual va quedar finalment clar amb la victòria, que fa que els andorrans sumin els seus primers dos punts de la fase.

Avui Andorra juga a les 13.30 al mateix escenari del Poliesportiu contra Irlanda, que ahir va perdre davant d'Escòcia per un contundent 3-0 (25-14, 25-17 i 25-13), en un matx en què els irlandesos van donar una pobra imatge. Sembla, a més, que aquest serà l'equip que més haurà de patir.