PUBLICITAT

Matalí renova pel River per a les pròximes dues temporades

  • "Si ell no continuava, hauria canviat tot el perfil de l'equip", diu Solana, el director general del club
RAFA MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Matalí aguanta la pilota davant d'un jugador del Plasencia. Foto: ONA MORANTE

Andreu Matalí continuarà al BC River Andorra les dues pròximes temporades. El jugador ha acceptat la renovació amb el club després que l'entitat el presentés una oferta de continuïtat. Econòmicament, tindrà un contracte una mica a l'alça respecte al de la temporada anterior, tot i que la seva decisió de continuar a Andorra arriba "per la confiança que han dipositat en mi", segons va dir el mateix jugador ahir. Francesc Solana, director general del club, va confirmar l'acord entre les dues parts i es va sincerar: "Si ell no continuava, hauria canviat tot el perfil de l'equip". Vet aquí la importància de la continuïtat del català.

"La principal raó perquè jo renovi és per la confiança que em tenen, però també conec Joan Peñarroya --el nou entrenador de l'equip-- de quan era jugador, sé com és i a més el club ofereix un projecte amb la possibilitat de créixer en tots els sentits", va assegurar ahir el pivot català des de Barcelona, on acabava d'arribar d'unes breus vacances després del tancament de la temporada.

Francesc Solana, per la seva part, va assegurar que la renovació de Matalí era clau per al futur del projecte, i que tot hauria canviat si l'ala-pivot hagués rebutjat l'oferta del River. "Per a nosaltres aquesta renovació és molt important per poder començar a encaixar el puzle de la resta de jugadors". Matalí assegura que aquesta temporada passada ha estat còmoda, se l'ha valorat, i això s'ha reflectit en el nou contracte, "tot i la crisi", segons el jugador, el qual va assumir que fins ahir gairebé desconeixia els moviments d'altes i baixes del club: "El més important és que els onze jugadors que siguem estiguem a totes per l'equip", va dir.

DE JUGADOR NÒMADA A ESTABLE
En els últims anys, Andreu Matalí havia estat un jugador que anava a club diferent per temporada. Els canvis arribaven fonamentalment pels problemes econòmics de les entitats per les quals fitxava, fins que va arribar al River aquesta temporada passada. Al Principat sembla que ha trobat l'estabilitat en un equip de LEB Plata després d'haver estat des del 2005 i durant dues temporades a Orense. Després va fitxar pel Huesca, on només hi va ser la temporada 2007-2008. Els problemes econòmics del club aragonès el van obligar a fer les maletes i incorporar-se la campanya 2008-2009 al CB l'Hospitalet, per acabar en un River en la campanya passada amb el qual té previst ara dos anys més d'unió.

NÚMEROS DE CRACK
Aquest ala-pivot de 2,04m va arribar al River amb fama de jugador de registres espectaculars, i no ha decebut. Andreu Matali va acabar la temporada passada com un dels millors jugadors espanyols i com el pilar fonamental del River. Els números canten per si sols: 16,6 de valoració amb una mitjana de 13,1 punts i 7,1 rebots. Les estadístiques són, fins i tot, millors que la temporada anterior a l'Hospitalet, on va aconseguir 12,6 de valoració, 11,7 punts i 5,0 rebots. Un dels culpables d'aquesta millora dels seus registres amb el River va ser l'aposta clara i ferma de l'entrenador, Alfred Julbe, el qual no va amagar mai que l'ala-pivot català era la base del seu sistema i que, sense ell, l'equip no era el mateix.

Durant tota la temporada passada, Matalí va disputar 37 partits, amb 1.133 minuts, temps que va aprofitar a la perfecció per encistellar 485 punts, dels quals només vuit en el play-off d'ascens en què el River no va superar la primera ronda. De rebots en va capturar 263 --205 defensius i 58 ofensius--, amb 34 taps al seu favor per 18 que en va patir. Prova del seu perill sota cistella són les 215 faltes que va rebre durant tota la temporada. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT