PUBLICITAT

Una nova tricolor es posarà a prova a l'Europeu andorrà

  • El plat fort per a la selecció serà dissabte amb dos partits; l'últim, amb la potent Xipre
RAFA MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La presentació de l'Europeu, a l'Urban Gym d'Andorra la Vella. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Amb moltes cares noves i molt joves, la nova selecció andorrana de vòlei es posarà a prova en la pròxima gran cita, la fase de classificació del Campionat d'Europa de Petits Països, que es disputarà al Poliesportiu d'Andorra la Vella des del dijous 17 al dissabte 19, dia en què serà el plat fort per al combinat tricolor, amb dos partits. Els combinats que lluitaran per les dues primeres places seran Escòcia, les illes Fèroe, Irlanda, Andorra i Xipre. Precisament els xipriotes són l'equip més potent.

La selecció andorrana arriba a aquesta cita renovada i obligada per la normativa, que diu que al Campionat d'Europa només poden participar jugadors nacionals i no residents amb passaport, com és el cas dels Jocs dels Petits Estats. Precisament en aquesta última competició olímpica, disputada a Xipre l'any passat, Andorra va obtenir la medalla de plata amb una plantilla més potent i experimentada que la que presentarà ara.

QUATRE JOVES DEBUTANTS
Amb la selecció absoluta debutaran quatre jugadors: el central Iván Lanza, del FC Barcelona júnior, el col.locador Luis de Oliveira (CV Andorra júnior) i els atacants David Castillo i Iván Llesuy. La resta de l'equip estarà format per Francesc Porras, Javi Borrego, Daniel Pérez, Erik Oliveira, Cristian Salvador, Josep M. Garcia --el jugador amb més internacionalitats, 62--, Alfons Parat o Sergi Ruiz. Javi Borrego, capità de la selecció, va assumir ahir que el nivell de l'equip no serà el mateix: "En àmbit individual, la selecció és més fluixa, però ara tenim gent jove que puja amb moltes ganes i això és important". Borrego, a més, hi va afegir que l'equip no tindrà res a veure amb el que es va presentar a Xipre ara fa un any: "Van ser uns Jocs quasi perfectes, ara ens falta una mica d'evolució, ens falta agafar ritme i competir per poder valorar-nos".

CLASSIFICACIÓ FETA
Andorra, com a país organitzador, té assegurada la seva presència en la fase final d'aquest Europeu, que es disputarà l'any vinent. Ara bé, ahir la FAV va informar en roda de premsa que la intenció és ser entre els dos primers que obtenen el bitllet, encara que sigui per una qüestió de demostració de potencial. Aquesta fase classificatòria que rep Andorra ara és la del grup A, i seran els dos millors d'aquest grup i els dos millors del grup B els que seran a la fase final. En cas que Andorra acabés més lluny de la segona plaça, hi hauria cinc equips a la lluita final. Amb tot, Borrego va ser clar: "Contra tots els equips hem d'anar a fons per guanyar, perquè jugar a casa ens obliga a guanyar".

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT