PUBLICITAT

Urbanisme

Govern rebrà el projecte definitiu del vial de Sant Julià de Lòria a l'octubre

El Comú impulsarà la creació d’un llibre blanc de l’urbanisme per fomentar entorns més accessibles i amables a la parròquia

Per Arnau Ojeda Garcia

El vial de Sant Julià de Lòria.
El vial de Sant Julià de Lòria. | Arxiu ANA

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, ha informat sobre l'estat del projecte del vial de la parròquia, previst perquè el Govern rebi els projectes definitius a principis d'octubre. En aquell moment es podrà veure de manera definitiva com quedarà el vial. Segons ha explicat Cairat, un cop l'Executiu tingui els documents, “els presentarem a la ciutadania”. Aquesta obra consisteix en un traçat que va des del pont del carrer Isidre Valls fins a la plaça Laurèdia, amb un enllaç a nivell a l'altura de la plaça, amb l'objectiu principal de descongestionar el trànsit a l'entrada de la parròquia, especialment en dies d'alta afluència de vehicles.

Pel que fa a la planificació urbanística de Sant Julià, un tema que Cairat ja ha abordat en altres ocasions, el cònsol ha anunciat la creació d’un llibre blanc de l’urbanisme, que “ajudarà a comprendre els entorns urbans per fer-los més accessibles i agradables”. En aquest context, la corporació comunal té la intenció de convocar un concurs d’idees per recollir diferents propostes de la ciutadania sobre com s'hauria d'ordenar l'espai urbà a l’avinguda Verge de Canòlich. A partir d'aquestes idees, i mitjançant diverses fases, “anirem reformant per facilitar la circulació a l'interior de la parròquia”, ha detallat Cairat, qui ha posat Encamp com a “molt bon exemple” del tipus de projecte que vol implementar a Sant Julià de Lòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT