PUBLICITAT

Consell de Comú

Llum verda a la creació d'un centre de dia per a la gent gran de la Massana

La corporació comunal ha aprovat per unanimitat el conveni amb la Creu Roja

Per El Periòdic

Sessió del Consell del Comú de la Massana.
Sessió del Consell del Comú de la Massana. | Comú de la Massana

El ple del Consell de la Massana ha donat llum verda al conveni amb la Creu Roja per a la creació d'un centre de dia per a la gent gran. La cònsol major, Eva Sansa, ha assegurat que es tracta d'un projecte molt important, ja que s'ampliarà la xarxa de centres de dia de la Creu Roja. A més, els padrins d'Ordino també gaudiran d'aquest servei donat que el Centre de Dia es trobarà a l'edifici del Arcs, on també es troba el Centre de Salut: “Per tant, considerem que l’emplaçament és ideal”, ha remarcat Sansa. Per poder portar a terme el projecte, el Comú de la Massana serà qui cedeixi l’espai i també assumirà els consums energètics, mentre que la Creu Roja habilitarà l’espai i gestionarà el centre,  el qual s'espera que estigui en funcionament a partir del mes de març o abril. 

Al ple del Consell també s'ha aprovat la incorporació de la tarja PK d'aparcaments, la qual serà gestionada per Gavsa. Aquesta tindrà una hora gratuïta i serà exclusivament per a persones que resideixin al país i que siguin titulars de vehicles amb matricula andorrana, segons ha exposat el cònsol menor, Roger Fité. Justament, en relació a la concessió dels aparcaments, s’ha donat llum verda a l’allargament del període, el qual serà de cinc anys, per tal que l’empresa pugui recuperar les pèrdues derivades de la Covid-19.

En la mateixa sessió també s’ha presentat la liquidació sobre l’execució del pressupost 2024 que, a data 30 de juny, presenta un superàvit de 2,9 milions d'euros, seguint una evolució positiva dins els paràmetres que s’havien fixat inicialment. El conseller de finances, Agustí Garcia, ha remarcat que aquests números responen a una radiografia d’un moment concret i que s’han tirat endavant modificacions de crèdit per realitzar diverses inversions, com la compra de terrenys per construir aparcaments en diversos pobles i l’estabillització dels talussos del carrer del Bedre i de la urbanització del Bosquet.

Respecte als termes urbanístics, el consell ha donat llum verda a l'aprovació d'un conveni amb la societat Prats Solans per tal que executi únicament 78 habitatges, dels 162 que li permet la normativa. La cònsol major ha explicat que, “la propietat està d’acord amb el Comú amb que cal un model de creixement sostenible, equilibrat i coherent amb la capacitat de les infraestructures existents, per això a banda d’executar menys habitatges del que permet la normativa també es compromet a contribuir econòmicament a la construcció d’un futur dipòsit d’aigua a Pal”. 

En aquesta sessió també s’han aprovat dos punts relacionats amb obres i serveis públics. D’una banda, s’han adjudicat els lots per al subministrament i muntatge de l’enllumenat de Nadal, una part de compra i l’altra de lloguer. D’altra banda, s’han aprovat un suplement de crèdit per estabilitzar el talús del Bedre del Guiem  i també se n’ha adjudicat l’obra. En matèria cultural s’ha aprovat un crèdit de 15.000 euros per a la celebració d’un nou esdeveniment popular, lo Mandongo, amb l’objectiu de donar a conèixer la tradició de la matança del porc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT