Pretemporada

La primera de l'any

Un MoraBanc Andorra inferior clou la pretemporada amb derrota davant La Laguna Tenerife (76-84)

Per Pol Forcada Quevedo

Jerrick Harding en una acció del partit, la primera derrota del curs del MoraBanc Andorra. | MBA / D. Catalán

El MoraBanc Andorra ha tancat avui la pretemporada amb la primera derrota del curs (76-84) davant La Laguna Tenerife, conjunt que s'ha endut el 7è Trofeu de Bàsquet d'Escaldes-Engordany, abans de donar el tret de sortida, la setmana vinent, a la Lliga Catalana.

El duel ha començat amb primera possessió i cistella tricolor, a les quals les ha procedit un parell de minuts de desencert en atac, sobretot pel moviment de pilota, perquè després aparegués Sekou Doumbouya i fes el 5-4 amb un dos més u. Han continuat les errades dels dos conjunts, mantenint tots dos ara el desencert a cistella sense moure el marcador durant una estona fins posar l’empat a set (5’). L’entrada de Shannon Evans, de Stan Okoye i sobretot de Kyle Kuric han donat un plus als locals, fent un parell de triples consecutius per posar els seus cinc punts per sobre. Posteriorment hi ha hagut uns moments de desconnexió per als de Txus Vidorreta, sobretot des de la línia de tres, que després ha passat als pirenaics. La igualtat s’ha mantingut durant els 10 minuts per tancar amb un 15-12.

El segon joc ha encetat més elèctric, amb una primera cistella de Nacho Llovet que ha contrarestat Ilimane Diop. Continuant amb les poques diferències, un triple de miracle de Jerrick Harding ha col·locat el 22-17 a set minuts per la mitja part. Amb moltes imprecisions en els tirs de tots dos equips, més que en el primer quart, i a quatre per la botzina, manava un 25-22 que s'ha acabat enfilant al 32-23 després d'un triple d'Evans, encès després d'una picabaralla amb Fran Guerra, i una altra cistella per fer més gran l'avantatge andorrà (32-23) quan faltaven tres minuts. En els darrers instants, però, els tinerfenys han retallat distàncies amb Bruno Fitipaldo com a protagonista, fins que Doumbouya ha tancat amb un 35-28.

L'inici de la segona meitat ha estat amb Vidorreta expulsat i Kuric encistellant des de la línia de tirs lliures (37-28). Aquests minuts inicials han estat molt intensos, però amb els de Natxo Lezkano perdent força en defensa fins que els rivals s'han posat a un (41-40 a 6'). D'una falta de Guerra sobre Evans, la qual el guineà ha considerat més greu, el jugador del MoraBanc ha acabat amb tècnica per aplaudir, irònicament, l'arbitratge. Els locals no s'han enfonsat i amb un bon parcial de Ben Lammers i de Chumi Ortega se n'han anat fins al 47-43. Harding s'ha apuntat a la festa per posar el 49-44 a tres minuts, tot i que el Tenerife s'ha refet i quan faltava minut i mig s'ha posat per davant al lluminós (49-50) i ha incrementat la diferència fins al 51-57.

El darrer quart ha estat d'encert inicial per als illencs amb dos triples consecutius i un per als tricolor, i amb menys de quatre minuts s'ha arribat al 61-67. L'embranzida canària ha començat a perdre força davant la contra del Principat, que ràpidament s'ha anat a un 65-71 obligant la banqueta visitant a demanar temps mort a cinc per finalitzar el duel. Per sota al marcador en tot moment, un dos més u de Doumbouya (68-73) ha donat vida per creure en la remuntada, però una tècnica a Ferran Bassas i no poder amb el vendaval rival els ha complicat les coses i s'han acabat enduent la primera derrota del curs (76-84).

Cal destacar que la victòria del duel ha estat per a Projecte Vida, associació que rebrà la quantitat íntegra, d'uns 5.200 euros a falta de recompte oficial, de la venda d'entrades.