PUBLICITAT

Parròquies

Encamp comptarà amb 142 plaçes al nou aparcament de la Coma Llarga

La zona de pàrquing estarà disponible a partir del 29 de juliol i comptarà amb dos nous punts de recollida de residus

Per El Periòdic

Encamp posarà en marxa dilluns l'aparcament de la Coma Llarga.
Encamp posarà en marxa dilluns l'aparcament de la Coma Llarga. | Comú d\'Encamp

El Comú d'Encamp posa en servei, a partir del dilluns 29 de juliol, el nou aparcament de la Coma Llarga, el qual compta amb 142 places disponibles i dos nous punts de recollida de residus que inclouen un espai tancat per a objectes voluminosos, per evitar que es deixin a peu de carrer. El nou aparcament està situat al carrer del Mirador i a tocar de l'antic edifici del telecabina, permetent així mantenir un bon nombre de places al centre de la parròquia davant la reconversió en habitatges d'aparcaments com el de Terres Primeres o altres propers.

La cònsol major, Laura Mas, ha recordat que "posem a disposició noves places d'aparcament per donar servei als veïns d'aquesta zona i per assegurar una bona mobilitat a la zona més cèntrica i comercial". L'aparcament disposa de places per a motocicletes, de cinc places reservades per a vehicles amb el distintiu de persones amb discapacitat i de dos punts de càrrega i estacionament per a vehicles elèctrics que s'habilitaran en breu.

Així doncs, en total s'han creat 300 m2 de zona enjardinada i s'han plantat una trentena d'arbres que permetran reduir l'escalfament dels vehicles. A més, l'ús de l'escorça de pi al terra de la zona enjardinada limita les necessitats d'aigua de les zones a regar, "introduint tècniques per a una construcció més sostenible en les obres comunals, fins i tot, en espais com un aparcament", segons ha apuntalat el conseller d'Obres Públiques i Urbanisme, Benjamí Rascagnères.

Els nous abonats d'aquest aparcament podran fer ús de l'equipament a partir del mateix dilluns 29 de juliol. El servei d'Aparcaments del comú d'Encamp es posarà amb contacte amb els sol·licitants del servei.

Dos nous punts de recollida de residus al carrer del Mirador

El nou equipament inclou també dos punts de recollida d'escombraries, un a l'entrada per la part del carrer de Riu Blanc, i un altre a l'entrada a tocar de la rotonda de l'antic telecabina, amb un punt tancat per a la recollida d'objectes voluminosos cadascun. El dia de recollida d'aquesta zona és el dijous i, per tant, tot i tenir nous espais tancats per dipositar els objectes voluminosos, caldrà fer-ho el dia de la setmana que correspon i avisant al servei comunal.

En aquest mateix espai s'ha habilitat també un nou pipicà per donar servei als veïns d'aquesta zona de la vila, ampliant així fins a 12 punts a tota la parròquia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT