PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino celebra la primera sortida d'observació de grans mamífers de Sorteny

Aquesta és una de les activitats que el Comú fa amb motiu del 25è aniversari del parc natural de la Vall de Sorteny

Per El Periòdic

Un moment de la proposta del parc natural de la vall de Sorteny.
Un moment de la proposta del parc natural de la vall de Sorteny. | Comú d\'Ordino

Amb motiu del 25è aniversari del parc natural de la vall de Sorteny, des del Comú d'Ordino han programat tot un seguit d'activitats al voltant de l'espai natural i una d'aquestes era l'observació de grans mamífers. La primera sortida va tenir lloc dijous i van participar-hi sis persones de diferents edats que van poder observar un total de 40 isards, nou muflons, marmotes i tritons.

La sortida es repetirà el 25 de juliol i el 8 d'agost. Consisteix en un recorregut pel parc natural d'unes cinc hores de durada i un desnivell de 560 metres que es fa amb l'acompanyament d'un guia de muntanya i del guarda del parc que s'encarrega d'explicar les característiques de la fauna. Les sortides es fan des de l'aparcament del parc i tenen un preu de 15,68 euros per als adults i de 7,32 per als infants de 8 a 12 anys. L'activitat es pot reservar a través de la web www.visitordino.com.

Una altra novetat que ofereix el parc natural aquest estiu és la visita guiada musicalitzada, per descobrir la botànica del parc, a càrrec de la biòloga Montse Brugulat i el guitarrista David Font, en col·laboració amb l'AR+I, que es farà el dissabte 13 de juliol. Al setembre, l'experta Aldana Àlvarez, qui farà el primer inventari d'aràcnids del parc, protagonitzarà una xerrada sobre l'aportació dels insectes en la protecció dels ecosistemes. D'altra banda, aquest any es tornen a oferir, com altres vegades, les sortides al mirador Grau de la Llosa, a l'estany de l'Estanyó i a les saleres amb els ramaders. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT