PUBLICITAT

Bàrcia recull les aportacions dels cònsols per canviar la Llei del sòl

  • Ordenament Territorial tindrà un primer document abans del 6 de juliol
  • L'objectiu comú és unificar criteris i flexibilitzar els plans d'urbanisme
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Obres de construcció, a la parròquia d'Encamp. Foto: TONY LARA

El Ministeri d'Ordenament Territorial tindrà a punt un primer redactat amb les modificacions que cal introduir en la Llei del sòl i els reglaments que la despleguen abans del 6 de juliol, que és la data en què se celebrarà la pròxima reunió periòdica dels cònsols de les set parròquies. Aquest és un dels compromisos que va assumir el ministre Gerard Bàrcia en la trobada que va mantenir ahir amb els cònsols de totes les par ròquies, llevat del cònsol de Sant Julià de Lòria.

Bàrcia havia anunciat dijous aquesta reunió, en el marc de la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme. En aquella ocasió, el titular d'Ordenament Territorial va puntualitzar que una de les seves prioritats al capdavant del ministeri és introduir les modificacions necessàries perquè "la llei no sigui tan interpretativa". En aquests moments, i a tall d'exemple, els diferents comuns tenen marge per interpretar de manera diferent les cessions econòmiques per part de la propietat quan es desenvolupa una unitat d'actuació urbanística.

En el seu paper de portaveu dels cònsols, el cònsol de Canillo, Enric Casadevall, va confirmar ahir que la reunió amb Bàrcia va servir per aportar idees des dels diferents comuns, de cara a introduir modificacions en la Llei del sòl. Segons Casadevall, l'objectiu dels canvis en la legislació vigent és aconseguir que "els plans d'urbanisme es puguin modificar més fàcilment". Igualment, "la modificació dels reglaments ha de permetre que fer plans parcials sigui més àgil i unificar els criteris dels comuns".

Tal com va explicar Casadevall, la reunió de cònsols del 6 de juliol servirà per analitzar el document que elabori Ordenament Territorial. A partir d'aquí, els mandataris parroquials podran fer les últimes apreciacions i, finalment, hi haurà una nova reunió amb el ministre Bàrcia el 15 de juliol. És llavors que s'haurà de tancar definitivament el text, que també incorpora les aportacions d'arquitectes i constructors.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT