PUBLICITAT

Els EUA seguien Puerta per un cas de tràfic de drogues

  • L'informe vincula altres funcionaris i no es descarten noves detencions
  • Les autoritats ha esperat tres anys que el comissari fes moviments al compte
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

L'excap policial contra la droga detingut dimecres, Norman Puerta, també estava sent investigat per l'Agència Antidrogues dels Estats Units (la DEA). L'agència americana seguia la pista del comissari veneçolà des de l'any 2003 per un suposat cas de tràfic d'estupefaents. Aquesta presumpta autoria se sumaria a la presumpció de blanqueig de capital provinent del narcotràfic, motiu pel qual va ser detingut al Principat aquesta setmana.

La DEA mantenia la investigació per presentar proves suficients a l'estat veneçolà que imputessin Puerta. Però el seguiment va trencar-se l'any 2005, quan el president de Veneçuela, Hugo Chávez, va ordenar la fi de relacions amb l'agència americana.

A dia d'avui, la investigació, tal com va confirmar dijous el ministre d'Interior, Víctor Naudi, segueix oberta. No es descarten noves detencions de persones relacionades amb la trama. De fet, fonts pròximes al cas van comunicar que Puerta controlava els recursos econòmics i propietats d'un funcionari policial d'un rang més elevat.

La detenció de Puerta ha estat el resultat final d'un llarg procés d'investigació per part de la Unitat d'Intel.ligència Financera (UIF). De fet, el cos policial ha hagut d'esperar un total de tres anys per tal de dur-la a terme.

Aquesta es va produir quan Norman Puerta va acudir personalment a l'entitat bancària on tenia obert un compte per realitzar un moviment de capitals. [email protected]

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT