PUBLICITAT

ApC proposa multar els comerços que incompleixin els horaris

  • El text preveu sancions de fins a 1.000 euros per cada treballador
  • La plataforma vol fixar per llei un mínim de deu diumenges de descans cada any
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els tres parlamentaris d'Andorra pel Canvi, a l'hemicicle de la Casa de la Vall.
Foto: ORIOL LLAURADÓ

El president del Grup Parlamentari Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, va entrar ahir a tràmit parlamentari una proposició de llei que pretén posar fi a les polèmiques sobre els horaris comercials i els festius d'obligat compliment dels comerços. El text presentat per la plataforma preveu un règim sancionador per als comerços que incompleixin els horaris comercials o que no respectin un mínim de deu diumenges anuals de descans per a cada treballador.

La proposició de llei entrada per Nomen preveu uns horaris comercials que obliguin a tancar els comerços a les vuit del vespre de dilluns a divendres, a les nou del vespre els dissabtes i a les set els diumenges. El text pretén eliminar el costum de regular els horaris comercials i el calendari de festius per via reglamentària i només del.lega en un decret del Govern establir quins dies són els de més afluència en els quals l'horari, excepcionalment, es pot prolongar fins a les nou del vespre. Els comerços de proximitat de menys de 250 metres quadrats i les botigues de les benzineres tenen un tracte especial.

El text de la plataforma també inclou un llistat de festius d'obligat compliment: Cap d'Any, el dia de la Constitució, el Primer de Maig, la diada de Meritxell i Nadal, i estableix que, a més, cada treballador del comerç té dret a gaudir d'un mínim de deu diumenges festius a l'any. Això evitaria que l'Executiu hagi de determinar amb un decret el tancament obligatori d'alguns diumenges a la tarda.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT