E l circ de la Copa del Món torna l’any vinent a Grandvalira. Les millors esquiadores del panorama internacional seran al Tarter el 27 i 28 de febrer per competir-hi. Però es pot produir una absència destacada a nivell nacional. La presència de Mireia Gutiérrez és dubtosa, ja que té uns objectius ben definits en eslàlom per a la temporada.
Ahir s’iniciava el compte enrera per l’inici de l’esdeveniment. El cronòmetre es posava en marxa als 155 dies abans de la inauguració. La pista Àliga del Tarter centrarà la competició. El primer dia serà el torn del supergegant, i el segon el de la combinada, amb un supergegant i un eslàlom. El fet de no haver-hi de forma individual la disciplina tècnica, fa que la participació de Gutiérrez sigui més que dubtosa. «El seu objectiu és rebaixar punts a la Copa del Món d’eslàlom i que estigui per sota de les trenta primeres», assenyala Albert Coma, president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), admetent que «potser no hi podrà competir». De moment, «no ho tenim decidit». El que està assegurada és la presència nacional, ja que si finalment Gutiérrez no hi és present, el seu lloc l’agafarà Sara Raméntol o Carmina Pallàs.
El 2012, quan la Copa del Món femenina va venir per primer cop al Principat, va tenir un retorn mediàtic de quasi 48 milions d’euros, i en televisió entre els dos dies es van superar els 160 milions d’espectadors. Aquest 2016 s’espera superar aquestes xifres. El cost de l’organització és d’1,7 milions i la inversió a la pista de tres. El dissabte abans de la competició, a la pista Àliga se celebrarà una cursa d’esquí de muntanya.
Vargas, quinzè
En el segon eslàlom FIS a Cerro Castor (Argentina), el millor classificat va ser Matías Vargas, amb una quinzena posició, signant un crono d’1.48,08 minuts. Kevin Courrieu, Xavi Salvadores, Robert Solsona, Joan Verdú i Àxel Esteve van quedar eliminats en la segona mànega. El vencedor va ser l’argentí Cristian Javier Simari (1.41.76). En femení Sara Raméntol es va sortir en el mur en la primera baixada i quedava eliminada.