Les travesses a partir d’ara són realment complicades, però el que està clar és que la 15a i la 16a posició de Marc i Òscar Casal al Matterhorn UltraKS de dissabte passa a la localitat suïssa de Zermat els fa perdre opcions de cara a mantenir els llocs de privilegi que ocupen en la classificació general de l’Skyrunner World Series
De fet els resultats obtinguts a la sisena de les vuit cites que té el calendari de curses Sky en aquest 2016 han fet que passin del segon i tercer calaix del podi, a la quarta i la cinquena plaça.
Va guanyar el corredor local Marc Lauenstein amb una marca estratosfèrica de 4:47:01, que ascendeix a la sisena posició de la taula, immediatament després dels dos corredors de la Federació Andorrana de Muntanyisme, però a 31 i 32 punts de distància; la segona posició va ser per a un altre suís, Christian Mathys, que ni tan sols està al top-10 de la general com tampoc el tercer classificat, el nepalès Tirtha Tamang. El gran beneficiat de la cursa de dissabte va ser el quart, l’espanyol Hassan Ait Chaou, que dóna un salt i se situa segon a la general a 120 punts del líder (l’italià Tadel Pivk, amb 356) i amb 16 i 17 punts sobre els germans Casal. També va treure profit el setè, Pablo Villa, amb 13 i 14 punts de marge sobre els representants andorrans.
NOMÉS VALEN QUATRE RESULTATS / El tema que fa treure fum a les calculadores de cara a les dues cites que falten del calendari (The Rute 28K, Estats Units i Limone Extrem, Itàlia) és que de les vuit cites, només compten les quatre primeres. Òscar Casal, per exemple, és l’únic del circuit que ha fet cinc proves, per tant ha d’eliminar el seu pitjor resultat, aconseguit a Dolomites, que li van donar 2 punts. Farà les dues que queden, per tant haurà de descartar-ne dues més. Ara per ara serien Livigno (41 punts) i Matterhorn (35). Marc encara és dubte per als Estats Units i correrà la Limone Extrem. Els dos pitjors resultats són Comapedrosa (44 punts) i Matterhorn (38). Així que tots dos hauran de restar aquests punts si milloren. Si ho fan pitjor, no sumaran res. El mateix els hi passa als tres primers, que han disputat quatre proves, però per exemple Lauenstein en porta tres i de moment no ha de descartar cap puntuació. Tampoc Michaud (tres), Owens, Gurung o Margarit (aquests amb dues) i per a més inri, la darrera prova compta un 20% més que la resta. Fer càbales sobre el top-10 és tot un repte.