Search
Close this search box.
Carmen Salas

Silvia Hernández

Joiera i creadora de Shiori, bijuteria fina feta a mà

He volgut apropar l’art als no interessats mitjançant les joies

Silvia Hernández, alma mater de Shiori, va presentar a finals de juliol la segona edició de l’Art fet joia, en col·laboració amb el Museu Carmen Thyssen Andorra. Inspirada en alguns dels quadres de l’exposició Talents amb denominació d’origen, de Rigalt a Puigdengolas, la joiera basca establerta a Andorra ha creat dues col·leccions que es presentaran oficialment al museu a mitjan novembre.

–En quins quadres s’ha inspirat?
–D’una banda, en tres quadres mariners, dos de Roig i Soler amb barques i la platja de fons, i un de Terruella Matilla sobre els penya-segats de l’Estartit; i d’una l’altra, en una obra d’Anglada Camarasa sobre la muntanya de Montserrat. Els primers, són paisatges que conviden a l’evasió, i el segon és més oníric, i indueix a la calma.

–Com definiria aquest segon procés creatiu?
–Per mi ha estat com fer un viatge en el qual he volgut apropar una mica l’art a persones que a priori potser no estan interessades en la pintura però que al final, mitjançant les joies, hi connecten.

–Quin tipus de joies ha dissenyat?
–Collarets, penjolls, polseres i arracades. He fet peces molt femenines, amb un toc retro, fent una picada d’ullet al modernisme de l’època. Hi ha llàgrimes d’ametista amb peces molt llaurades i arracades de filigrana molt anys 20; també he treballat amb cadenes d’anelles bastant grans tot i que sempre donant protagonisme a les pedres.

–Quines emocions ha volgut destacar?
–Pel tipus d’exposició, diria que emocions universals. Em van cridar l’atenció els espais oberts com un reflex de la situació en què vivim ara i la necessitat de sortir que tenim, i això és el que he volgut plasmar a les joies, a més de pau interior i equilibri.

–Per a qui diria que són les joies?
–Shiori és una marca inclusiva perquè conjumina dones de tot tipus i estils. Al final l’art és això, connectar la gent amb alguna cosa en comú, i crec que el museu també fa el mateix. Per això crec que hi ha molta coherència en aquesta col·laboració.

–Ja estan a la venda?
–Sí, les joies estan a les vitrines del museu des de finals de juliol, i també es poden reservar al meu web (www.shiori.es). En aquesta ocasió hi ha hagut un retard important, ja que les pedres les preparen en un taller familiar de l’Índia i a la primavera passada els casos de Covid-19 es van disparar al país, i això va afectar moltíssim a la producció i al transport. Ha estat tot un repte poder-la fer, però finalment tot ha sortit bé, i l’important és que està agradant molt.

–Faran una presentació oficial?
–Sí. Estem preparant un esdeveniment molt especial per a la tardor, segurament a mitjan novembre. Serà una vetllada que inclourà música i durant la qual jo explicaré la col·lecció, les pedres que he utilitzat i la seva relació amb el color i les emocions que poden transmetre les obres d’art. I també es podran adquirir les joies.

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu