Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

SERGIO DAMBHALA

Mixòleg

Innovo, però no hi ha res com preparar un clàssic

Sergi Fernandes, també conegut com a Sergi Dambhala, es dedica professionalment a la creació i elaboració de còctels. D’entre la llarga llista de VIPs amb qui ha tractat, destaca les experiències amb la família DiCaprio, Denzel Washington o Johnny Depp, el seu actor preferit. Ha treballat a locals elegants del Port Banús de Marbella, a l’Ushuaïa d’Eivissa i l’Aquum Londres, entre altres, on preparava combinats per personatges públics com les models Naomi Campbell o Paris Hilton, els presidents del Reial Madrid, Florentino Pérez, i pel milmilionari rus  Román Abramóvich. Va aprendre l’art al que es dedica a l’Institut Superior d’Hosteleria de Sevilla i es va titular com a Mixòleg a l’Escola Marbella Bartending Academy en col·laboració amb l’escola italiana Flair Art Roma.
 
– Com es forneix un bon cocteler?
–No hi ha secret, només hi ha una manera de fer-ho i és preparar el coctel com si fos per a la persona que més estimes o fins i tot per a mi mateix. S’han de cuidar tots els detalls. El coctel no és només una combinació de begudes; la presentació sabor i perfums són requisits a tenir en compte si volem satisfer el paladar i l’esperit de la persona per a qui ha estat creat.
 
– D’on va sorgir la passió per la cocteleria?
–Tot va començar amb la meva estada a Marbella, on només anava a passar la temporada estiuenca. Vaig treballar com a bàrman, davant del mar amb una camisa hawaiana i xancles. D’allà va sorgir la meva passió.
 
– Prefereixes innovar o preparar les receptes de sempre?
–M’agrada innovar, però no hi ha res com preparar un bon clàssic. Tenir un client exagerat davant i aconseguir satisfer el seu paladar amb un coctel de l’inici de segle passat, no té preu.
 
– Què és el més estrany que li han demanat?
–El més curiós que m’han demanat, justament aquí a Andorra, va ser un coctel per guarir el refredat. No li vaig dir que no perquè ocupa un càrrec important, així que li vaig preparar un té de taronja amb gotes de llimona.
 
– Afició preferida?
–Viatjar i conèixer cultures totalment diferents de la nostra.
 
– Què li agrada d’Andorra?
–La muntanya, pel món d’aventures i activitats que em proporciona.
 
– I el pitjor?
–La mentalitat de la gent. En comptes de preocupar-se per tenir un dia productiu, es passen el dia xafardejant i inventant coses sobre la vida dels demès.
 
– Quin és el seu racó preferit del país?
–La meva habitació, quan arribo cansat de la feina i m’estiro per relaxar-me.
 
– Algun cop ha pensat en marxar a treballar a l’estranger?
–El que encara no entenc és per què he tornat.
 
– Li satisfà el model sanitari?
–La veritat es que sí, sobretot en comparació amb altres països. No estem tan malament.
 
– Comprar a Andorra és barat?
–El preu del menjar és una bogeria, la resta, si cerques trobes coses a bon preu.
 
– L’ interessa la política?
–La política no existeix a la meva vida, i des que hi veig gent sense estudis dedicar-s’hi, encara menys.
 
– Se sent inquiet/a sense el mòbil?
–La veritat és que no. 
 
– Quin és el programa de TV que més li agrada?
–Miro Discovery Chanel i el Canal Història.
 
– Té por a la mort?
–No penso en coses desagradables, cada minut de la meva vida val molt.
 
– Creu que després hi ha alguna cosa més?
–Sóc cristià. La meva educació religiosa diu que sí, però després de veure El código Da Vinci i totes les mentides que es descobreixen sobre l’església, no sé què pensar.
 
– Practica esport? Quin?
–Sí, clar. Sempre que puc. Sóc pilot de parapent i jugo amb l’Andorra Hoquei Gel.
 
– Intenta estalviar?
–Sí, em guardo cada mes la meitat del meu sou.
Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Decoradora
Cònsol major de la Massana
Conseller de la minoria de la Massana
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu