Roxana Alis és una enamorada de la muntanya i dels paratges naturals andorrans. Per aquest motiu, serà una les múltiples voluntàries que participaran en la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa a Arinsal entre el 25 i el 26 de gener.
–¿Què li uneix a la muntanya?
– Des de petita he anat amb la meva família a gaudir dels paratges naturals que té Andorra. Aleshores, he decidit mantenir aquest costum. A més tinc la sort de comptar amb un entorn molt pròxim que està molt lligat a la muntanya i anem conjuntament. De fet, soc monitora d’esquí, així que adoro fer esport a l’aire lliure, en especial a la muntanya. Els dies que tinc lliure faig esquí de muntanya o tracto d’apropar-me per anar a caminar. Tinc una relació constant amb ella.
–¿Quines sensacions li provoca fer esport a la muntanya?
– Soc la dona més feliç del món. De fet, crec que m’atreviria a dir que és el que més m’agrada pels components que representa. M’encanta respirar l’aire fresc, sentir la pluja, veure caure la neu i fins i tot patir el vent. Per mi això és vida i aconsegueixo tenir una sensació de felicitat, ho recomanaria a tothom perquè és saludable. Així que quan em van proposar que fos voluntària en aquesta edició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa, no m’ho vaig pensar.
–¿Quina serà la seva funció com a voluntària?
– Jo em situaré a un punt de control en un determinat lloc de la cursa per ajudar al que sigui necessari. La nostra intenció és ajudar en tot el que podem perquè ens encanta la muntanya i volem donar-la a conèixer. Per l’organització la seguretat és una prioritat.
–¿Què significaria conquerir el cim del Comapedrosa?
– És una gran sortida perquè vas al cim d’Andorra. Si el temps respecta la competició i es pot arribar a completar tot el circuit perquè és favorable, serà un moment històric. Aquesta és la nostra la intenció: arribar al cim. Sabem les tasques que hem de fer, com fer-les i on estar. No podem controlar el temps ni les seves afectacions, però sí que podem assegurar que no hi haurà cap mena de problema. Si el temps complica la competició, tenim diferents plans i recorreguts en cas que faci molt mal temps.
–¿Què paper espera per part dels competidors andorrans?
– M’agradaria que els participants locals fessin un molt bon paper, a veure si hi ha alguna sorpresa. És una competició molt dura i malgrat l’andorrà gaudeix de les muntanyes i l’espai natural, per triomfar en aquest esport has de tenir unes normes, una determinada manera de fer. Això sí, el que més desitjo és que cada vegada vinguin més participants, s’apropin més persones a conèixer la muntanya i practiquin l’esport que es pot fer aquí.