Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

RICARD VENTURA

Coach i Economista

RICARD VENTURA La situació financera era estable i ara és canviant

Coach certificat i llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona, a més de tenir un Màster en direcció bancària per la Universitat Pompeu Fabra i un postgrau en assessorament financer i patrimonial per l’Instiut d’Estats Financers. Ricard Ventura dirigeix avui a Andorra la Vella, de 16.00h a 19.00h, el taller-conferència ‘Adaptabilitat als canvis en la banca’, on s’abordarà com pot afrontar un professional del treball cada situació i com pot aprofitar la crisi financera perquè es converteixi en una oportunitat –i no en un impediment– a l’hora d’emprendre nous reptes. 
 
–Quin propòsit té el taller-conferència?
–Consisteix en adaptar-se una mica a les situacions de canvi derivades pels últims temps de la banca andorrana. Hi ha hagut una sèrie de canvis a nivell de blindatge de portes enfora. Al final, entitats emblemàtiques s’han posat una mica en tela de judici mediàticament, tot i que potser internament no ha sigut així. I amb tot això, la gent que treballava al sector  s’ha vist esquitxada una mica pel tema, i aquests són alguns dels aspectes que tractarem a la conferència. I una mica és això, treballar en aquestes situacions d’incertesa, de canvis i d’adaptacions al mercat.
 
–A qui està dirigit?
–A la banca en general, als treballadors, institucions, assessors financers o fins i tot algun client, una mica a tot el sector. Tothom qui pugui estar implicat amb el blindatge que podia tenir Andorra, perquè al final, es tracta de veure com t’adaptes quan comences a tenir sentències que demanen temes de secret bancari, i demanen tota una sèrie de coses que posen en tela de judici el model.
 
–Qui l’organitza?
–L’EFPA, l’Associació Europea d’Assessors i Planificadors Financers.
 
–Es va fer la conferència veient la darrera etapa de la banca Andorrana?
–L’EFPA és una associació que s’adapta molt bé a les necessitats contínues del mercat, són assessors i constantment s’està llegeix el mercat, per tant, al crear-se l’associació i expandir-se a nivell d’Andorra, vam creure que veient la situació de la banca, era necessari poder com a mínim donar arguments i intentar fer veure el got mig ple i no mig vuit a tots els afectats del sector. 
 
–Com definiria la situació financera actual d’Andorra?
–Canviant, adaptant-se continuament a la situació. Si abans era estable, ara és canviant. 
 
–En aquest aspecte, veu un futur positiu?
–Sempre. Sempre un futur positiu. Al final, tu pots pensar que hi ha coses que no depenen de tu, que la situació de canvi no depèn de tu, el que si en depèn es que tu facis el màxim que pots fer i s’ha d’intentar ser positiu, aquesta és una mica també la idea de la conferència, donar eines que et facin ser a tu el protagonista. Perquè al final és; protagonitza tu el que puguis, que la resta ja vindrà. 
 
–Quines serien aquestes eines per ser protagonista?
–Creure amb un mateix. No té més secret. Al final el resum és: allò que depèn de tu, ho has de fer.
 
–L’EFPA organitza altres conferències?
–Sí, sempre una mica en la línia d’adaptacions als canvis, amb altres sectors o empreses, el tema de com afrontar les crisis, o altres situacions de canvi de caire negatiu. Nosaltres  no volem entrar en la culpa sinó en l’oportunitat, a vegades aquestes situacions negatives porten a altres oportunitats, com fer-se més fort, donar més la cara o mostrar als clients que no t’amagues.
 
–Quina metodologia se segueix en aquests tallers-conferències?
–És una jornada molt interactiva, es mostren vídeos, s’anima a l’autoreflexiò, es reflexiona en veu alta i fins i tot s’hi fan jocs. Són totalment dinàmics.
 
–Quina rebuda tenen aquestes conferències?
–La gent en surt transformada. Comenten que els ajuda a veure la situació amb altres ulls. 
 
Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Corredor octogenari
Decoradora
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu