Northern Cellos és un grup format per quatre joves violoncel·listes i un percussionista/bateria que el pròxim divendres, dins de l’Ordino Clàssic, portaran a l’Auditori Nacional d’Andorra l’espectacle Let’s Rock, Let’s Dance… Let’s Cello! Pol Farell, professor de música a les escoles municipals de música d’Olot i Torroella de Montgrí, és un dels cel·listes que, alternant el violoncels elèctrics i acústics, interpretaran popurris de bandes sonores i cançons molt conegudes de rock, pop, dance i metal per acostar a música d’aquest instrument al gran públic.
–Com va néixer Northern Cellos?
–Al 2018, ens vam ajuntar quatre cel·listes de les comarques gironines amb ganes de fer un projecte musical diferent. Quan fèiem concerts de música clàssica ens adonàvem que els auditoris no s’acabaven d’omplir i teníem ganes de fer una proposta que engresqués la gent a anar-hi, sobretot la més jove. Vam començar a dedicar una part del concert a tocar bandes sonores de pel·lícules i també música rock amb els cellos elèctrics. Això va anar evolucionant fins a incorporar un altre membre, el Joel, que toca la bateria.
–Com fan la tria de cançons?
–Tot i que hi ha temes que toquem des que vam començar, fem canvis, és un procés dinàmic. De fet, la idea és adaptar el repertori en funció dels gustos del públic, per això l’anem ampliant per ser el més versàtils possible.
–Suposo que també coincideix amb els seus gustos.
–Evidentment, ens ho passem bé fent música moderna; encara que ens haguem format en música clàssica, és una cosa que ens venia de gust. Sobretot és una manera d’aconseguir que gent que mai aniria a veure un concert de cellos, ho faci. Aquest és l’objectiu, que la gent vegi que la cultura és una cosa que t’emociona i et desperta sentiments indescriptibles.
–És molt diferent tocar un cello elèctric?
–La tècnica és semblant, però a la vegada hi ha diferències, perquè els instruments no estan fets de la mateixa manera i l’afinació no és en el mateix punt, el so no ve d’allà mateix, sinó que t’arriba d’un monitor. Per contra, la gràcia és que podem fer molts efectes diferents, i un cop ho domines val la pena.
–Com reacciona el públic?
–La gent no s’espera que amb quatre cellos es puguin tocar temes de rock, però la reacció és molt bona; el públic s’anima molt, sobretot quan toquem en llocs on no ha d’estar assegut, el feedback és molt positiu.
–Algun lloc especial on hagin tocat?
–L’Auditori Pau Casals del Vendrell, ens va fer molta il·lusió. Va ser el primer concert després de la pandèmia de la covid. La gent tenia moltes ganes i va ser espectacular.
–I en l’àmbit internacional?
–Després d’Andorra, al desembre anirem a França. D’altra banda, a finals d’any traurem un nou vídeo que els nostres seguidors podran veure a les nostres xarxes socials.