Aquesta fotògrafa vocacional, fa 20 anys que treballa com a fotoperiodista, durant deu anys al servei fotogràfic de Govern, i des de fa sis com a autònoma ha col·laborat amb empreses com GranValira i mitjans de comunicació com La Vanguardia; també amb el Govern, per qui va fer un projecte documental (Vides de muntanya) sobre els ramaders i agricultors del país. A més d’això, amb el Sergi Pla aquest any ha creat Cosmogaia.
Què és Cosmogaia?
És una plataforma online que vam crear amb l’objectiu de donar visibilitat a l’estil de vida de persones, emprenedors i marques andorranes que siguin sostenibles, socials, ètics i artesanals, a la vegada que volem promoure el respecte per la natura i un estil de vida més sostenible.
Per què la van crear?
La idea se’ns va ocórrer durant el confinament, temps durant el qual ens vam plantejar moltes preguntes. Com podíem millorar la situació dels nostre sector? Què podíem fer per superar aquesta crisi econòmica i a la vegada ajudar la societat? I va sorgir Cosmogaia, com a símbol de la unió entre el cosmos i la terra. Jo faig les fotos i el meu company s’encarrega de la part audiovisual.
I com funciona?
Nosaltres hem buscat les persones dintre d’aquesta cosmovisió i que crèiem que encaixaven en el projecte i els hemofert encarregar-nos de la seva comunicació visual i a més, de forma gratuïta, poden sortir a la plataforma, on mostren la seva feina i es promocionen. De moment no hem cobrat la nostra feina, però també volem que sigui un servei rendible econòmicament a la vegada que ajudem a persones amb projectes petits. Seguim les paraules d’Eduardo Galiano: ‘Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites poden canviar el món’, i a nosaltres ens interessa donar visibilitat a aquest tipus de persones.
També donen consells per dur un estil de vida sostenible.
Si, perquè Cosmogaia també neix per promoure el respecte per la natura i la vida sostenible i pugem informació i tips per cuidar el medi ambient. Sempre pensant en millorar el nostre entorn.
De quins sectors professionals són?
Tenim artesans de la fusta, sabaters, un restaurant que fa menjar vegà i també per a gossos, la iniciativa ambiental Rastre Zero, una empresa de mudances que ven mobles que els propietaris ja no volen, una botiga de venda a granel de productes biodegradables de neteja, entre molts altres.
A més de crear Cosmogaia és fotògrafa des de fa molts anys. Al seu web es defineix com una buscadora de bellesa. On l’ha trobat fins ara?
A la natura, és el que em connecta realment amb mi mateixa. La fotografia em permet viure molt el moment i connectar amb el present. Suposo que és per això que m’agrada tant la fotografia, perquè al final no és una professió, és un estil de vida.
Amb Inuk Productions fan reportatges documentals sobre projectes socials, artesanals i sostenibles.