És un referent per al món de l’esport, res no se li escapa: dansa, arts marcials, fitness… I l’experiència en tots aquests com en altres àmbits l’han porta a crear un mètode revolucionari d’entrenament que ofereix a la sala d’alt rendiment de Barcelona que porta el seu nom. Magali Dalix ha fet de l’esport la seva vida. Bona mostra d’això n’és el llibre Reborn, on explica la seva filosofia, de la qual també n’oferirà un tastet aquest vespre, a les 19 hores, a Caldea-Inúu. Després de la xerrada, posarà en pràctica el seu mètodes amb dues masterclass. / Per MARISA DA COSTA
–Fa molts anys que practica esport.
–Porto més de 25 anys al món de l’esport professional. Sempre n’he fet molt, m’he entrenat tota la vida. Durant 15 anys vaig fer arts marcials, passant per totes les disciplines, així com també he ballat durant molts anys tota mena d’estils: house, hip-hop… Ara faig surf, snow, triatló… Gràcies a tot plegat he pogut crear un mètode d’entrenament: Magalí train better.
–En què consisteixi aquest mètode?
–El mètode es divideix en tres sessions dedicades a persones que de veritat volen entrenar i enfortir el seu cos, gaudir…: train hard, be strong, live better. La primera sessió la dediquem a la intensitat cardiovascular, perquè la gent guanyi resistència física i mental. Després fem una sessió d’alta intensitat muscular, el que no vol dir que en cada sessió fem treball cardiovascular sinó que està enfocat a l’objectiu de definir músculs i protegir articulacions. Per últim treballem les emocions amb la música, les emocions, la calor…Amb aquesta darrera vull demostrar que, si t’has esforçat al màxim, tens recompensa.
–Els beneficis no són únicament físics, van més enllà.
–No, també s’aconsegueix força mental. També es millora molt la condició física, hi ha pèrdua de pes i definició muscular, però també ensenyem els valors de l’esport perquè la gent els apliqui el seu dia a dia: tenen més energia, més esma per fer coses, no es rendeixen…
–Quant de temps ha de passar per notar els efectes? El mètode és personalitzable?
–Les sessions són de 30 minuts tant per als grups com per a particulars. Els resultats es noten en diferents moments depenent de la persona i fins a quin punt aquesta s’entrega. Influeixen molt els antecedents. Però el primer mes ja es nota un canvi d’actitud.
–L’experiència en l’esport i el fet de tractar amb la gent a qui ha entrenat, la van portar a escriure Reborn.
–En realitat, el llibre presenta el meu mètode a través de mi. No és màrqueting sinó que és la meva vivència. Train hard, be strong, live better és un cicle aplicable a tots els projectes de la vida. És com quan t’aixeques al matí: cada dia és nou i imagines el què ha de passar però cada dia apareixen nous reptes per afrontar. El llibre explica aquesta filosofia.
–Quina diferència hi ha entre el seu mètode i els milers existents?
–Una gran diferència és que molts dels mètodes són purament comercials. El meu està basat en la meva manera d’entrenar. Hi ha molts entrenaments amb què només gaudeixes, però realment no hi ha les parts amb què enforteixes cos, ment i gaudeixes alhora. No és una crítica, només una observació: amb el cross fit, per exemple, només vas al límit, no gaudeixes. Hi ha d’haver un equilibri, mirar pel happy soul.
–El fet que siguin sessions curtes fan que tothom pugui practicar-les.
–Exacte. No hi ha un nivell sinó que cadascú dóna el que pot i poc a poc es va superant.
–Amb el seu mètode només es fa servir el cos o també maquinària?
–La màquina som nosaltres, però fem servir material de suspensió i peses. Poc material extern.
–Al mètode tenen lloc físic i ment.
–Treballem de dalt a baix, fent èmfasi en els abdominals, que són una base important.
–Què explicarà aquest vespre?
–La interacció que per a mi existeix entre l’esport i la vida. Crec que l’esport és una eina per ensenyar a la gent a ser més lluitadora i constant en el seu dia a dia.