Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Laura Baez

Pastissera

Café Alsina és un racó d’Argentina a Andorra

Des de fa quatre mesos, el Café Alsina, propietat de Laura Baez i Matías Alsina, s’encarrega de transportar la calidesa i els sabors argentins a la capital d’Andorra gràcies a la seva pastisseria situada a Santa Coloma. Per aquest motiu, la població argentina acostuma a omplir de gom a gom el local, mentre que l’autòctona explora la dolça gastronomia albiceleste.
 
–Com va sorgir el concepte de pastisseria de Café Alsina?

 – De la necessitat de satisfer una demanda que no trobàvem al país. Nosaltres sortíem a berenar quan vam arribar i buscàvem llocs com els que teníem a l’Argentina, que apostessin per una producció artesanal allunyada de la industrial, però com no hi havia, ens vam acostumar a prendre un cafè sol. Després, quan vam pensar en la gran quantitat de compatriotes que hi havia al país, vàrem observar una veta de mercat i vam apostar per la nostra manera de fer.

–Què us diferència de la resta?
 – L’ambient familiar que envolta el local.  Café Alsina és un racó d’Argentina a Andorra. Des del primer dia, hem tractat de transportar la qualitat i la calidesa argentina. La nostra pastisseria es caracteritza per deixar de banda la producció industrial per donar pas a uns sabors que traslladin al client al nostre lloc d’origen. La idea era que l’argentí es trobés com a casa seva i el local descobrís la nostra gastronomia. Per això posem música típica argentina com el tango i volem que la gent que vingui senti que ens preocupem per ell i que estigui ben atesa.

–Quins productes podem trobar al vostre local?
 – Per nosaltres és molt important la qualitat, així que apostem per la mantega com a base. A més, com som de Córdoba i la meitat de la pastisseria argentina porta dolç de llet, fem medialunas, criollitos cordobeses, alfajores de maicena, torta valcarce, pasta frola, facturas…

–Com és el procés de producció?
– Tot ho fem a mà entre dos o tres pastissers. Perquè et facis una idea, comencem a les quatre del matí i ho fem tot de manera artesanal. No hi ha cap màquina industrial que intervingui en el procés de producció i fins i tot, la pasta de full està feta per nosaltres.

–Quina és la principal diferència entre l’esmorzar d’un argentí i un andorrà?
– A més del tipus de producte i la manera d’aconseguir-ho, el ritme. El ritme d’un andorrà a l’hora d’esmorzar o berenar és frenètic i accelerat, perquè el client autòcton no fa com nosaltres i està una hora i mitja relaxant-se de manera familiar o amb els seus amics, sinó que pren alguna cosa ràpidament i marxa corrents. L’argentí busca asseure’s i gaudir del menjar, però aquí veig que la majoria de persones que esmorzen fora de casa ho fan de manera automàtica i crec que el concepte per nosaltres és absolutament diferent. La idea és gaudir de la pau abans d’afrontar el dia, no esmorzar en menys deu minuts.

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu