Search
Close this search box.
Carmen Salas

Laia Coma

Entrenadora personal

El nostre cos està fet per moure’s, almenys 30 minuts al dia

La Laia Coma és molt més que una preparadora física. Amb una formació molt extensa en activitat física i esportiva i nutrició, inicialment volia dedicar-se a l’estudi de la influència de la músic en el rendiment esportiu, però un punt d’inflexió en la seva vida va fer que es focalitzés en la vessant de la salut i l’esport per ajudar a persones amb malalties diverses. A França és una especialitat molt coneguda però a Andorra no tant. No obstant, la seva agenda treu fum.

Què fa una entrenadora personal especialitzada en salut?

Una entrenadora personal seria una persona que ajuda els altres a posar-se en forma i complir els seus objectius físics. En el cas de l’entrenament especialitzat en salut s’han de tenir en compte altres aspectes més enllà de l’entrenament, com ara la malaltia que pateix el client, les seves limitacions, entre d’altres.

Quin és el perfil dels seus clients?

Quan vaig començar el 100% eren dones, però ara diria que estic en un 80/20. Pel que fa a la mitjana d’edat, estaria al voltant dels 40 anys.

Què li demanen?

D’una banda, tinc persones sedentàries, a les quals no els agrada l’esport ni anar al gimnàs però que volen millorar el seu estat físic. I d’una altra, em contacta gent que sí que ha fet esport, però que degut a una malaltia que ha patit o pateix, o que tenen mal d’esquena vol reprendre l’activitat física però adaptant-se a la seva nova situació.

Suposo que el tipus d’activitat física és diferent segons el perfil?

Sí. Abans de començar l’entrenament faig una entrevista per conèixer la problemàtica del client i saber què necessita. En el cas de les persones amb patologies diverses comencem d’una manera molt suau, posant molta atenció a com reacciona el seu cos a l’entrenament. S’ha de fer amb seguretat, minimitzant al màxim els riscos per evitar que es faci mal.

A quines malalties es refereix?

Tinc clients amb problemàtiques molt variades: càncer, hipotiroïdisme (molts casos), diabetis, fibromiàlgia, problemes posturals o desordres neurològics que afecten la motricitat. També persones que han patit accidents i un cop han acabat el treball de fisioteràpia i rehabilitació volen recuperar la forma física.

L’esport, per tant, sempre és beneficiós?

El nostre cos està dissenyat per moure’s i ho hauríem de fer cada dia, almenys 30 minuts. Malauradament una de les pandèmies més grans que hi al món és el sedentarisme i tots els problemes de salut que se’n deriven com ara el sobrepès, la diabetis o malalties cardiovasculars.

La gent entenc la seva feina?

No gaire. Per això utilitzo les xarxes social. No m’agraden gaire, però reconec que molta gent està contactant amb gràcies a elles. Mitjançant elles, explico en què consisteix el meu treball, ja que es barreja l’esport i la salut i molta gent no ho té clar que és una branca de la preparació física.

 

Està especialitzada en millorar l’estat físic de persones que pateixen o han patit malalties com diabetis o hipotiroïdisme.

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Conseller de la minoria de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu